Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

Znani ljudje in numerologija

Andrej Kikelj


Slavni ljudje in numerologija


Številni znani ljudje današnjega časa se ukvarjajo z numerologijo. Uporabljajo jo za razlago osebnosti in življenjskih situacij in za napovedovanje prihodnosti.PEVCI

Elvis Presley je bil glasen zagovornik numerologije, ki jo je populariziral med svojimi prijatelji in drugimi zvezdniki.

V poznejših letih je večkrat sprejemal odločitve na podlagi števil, zlasti trojke in sedmice. Zanimivo je tudi, da se v vseh njegovih filmih pojavljajo števila, ki dajo seštevek številke 24.

Elvis Presley in numerologija

Elvis Presley se je v zadnjem odbdobju svojega življenja zelo zanimal za duhovnost. Na dveh listih iz notesa z dne 6. avgusta 1977 vidimo kombinacijo numeroloških zapisov in Elvisovih poskusov, da dešifrira skriti pomen v sestavi besed, da bi pojasnil njihov duhovni pomen. Ti dve strani je popisal, ko se je pogovarjal o numerologiji s svojo zaročenko Ginger Alden in njeno sestro. (osebni arhiv Ginger Alden)

John Lennon Number 9

John Lennon je bil fasciniran s številom 9; dve njegovi pesmi imata naslov Revolution 9 in Number 9 Dream.

Rojen je bil 9. oktobra, kot tudi njegov sin. Yoko Ono je bila »devetka«, rojena 18. februarja, numerološke devetke pa so bili tudi mnogi drugi iz njegovega življenja.

John Lennon je umrl v Združenih državah leta 1980, ki ima numerološki seštevek devet, na dan 8. decembra, ki je v njegovi domovini Angliji padel na 9. decembra …

V življenju pevke in igralke Barbre Streisand igra pomembno vlogo število 24 in sama je prepričana, da je to njena srečna številka.

Rojena je bila 24. aprila 1942 in je rodila sina pri 24-ih letih.

24. februarja 1987 je osvojila Grammyja kot najboljša pop pevka za The Broadway Album - ki je bil njena 24-ta studijska plošča.

In to se je zgodilo 24 let po tem, ko je osvojila svojega prvega Grammyja - leta 1963 za The Barbra Streisand Album.

Barbra Streisand

To pa še ni vse! Ob podelitvi Grammyja leta 1987 je občinstvu v šali rekla, da se morda spet vidijo čez 24 let. Kar se je dejansko zgodilo - leta 2011. Resda to pot ni zmagala, je pa bila zopet med nominiranci za najboljši tradicionalni pop album s ploščo Love Is the Answer.

Zanimivo je tudi, da je Barbra Streisand pri osemnajstih zamenjala svoje ime iz Barbara v Barbra. Po njenih besedah je hotela biti edinstvena in ni marala svojega imena, ni pa ga tudi hotela docela spremeniti, ker se ji je to zdelo nenaravno. Domislila se je, da lahko iz imena izvzame samo črko a in tako še vedno ostane Barbara, a z edinstvenim imenom. Ni redko, da umetniki po nasvetu numerologa ali pa instinktivno spremenijo svoje ime, ki bolje odraža njihov jaz, to pa jim olajša pot do uspeha.

Glasbenik Yusuf Islam je, ko se je še imenoval Cat Stevens, resno študiral numerologijo in je leta 1975 izdal konceptualni album Numbers (Števila) s podnaslovom »Zgodba o Pitagorovi teoriji«.

Cat Stevens & Prince - Numerologija

Tudi slavni glasbenik Prince je bil znan po tem, da je verjel v moč števil. Zanimivo je, da je bil obseden s številom 3121. Sam tega ni nikoli pojasnil, a morda je to povezano z naslovom zvezdnikove najete hiše v Los Angelesu. Leta 2006 je lastnik posestva Princea tožil, češ da je prekršil najemno pogodbo, ko je »obarval zunanjost hiše z vijoličastimi črtami (Princeovim simbolom) in števili 3121«.

Prince je te štiri številke uporabil tudi za svojo ploščo 3121 iz leta 2006, za spletno stran www.3121.com in celo za svoj lastni parfum, ki ga je predstavil na svojem dobrodelnem koncertu Purple Will Reign 7. 7. 07. Leta 2007 pa je določil ceno za vstopnice njegove turneje Earth Tour - 31,21 funtov.FILMSKI IGRALCI

Starejša ameriška igralka in komičarka Lucille Ball se je resno ukvarjala z numerologijo, astrologijo in ezoteriko.

Lucille Ball

Zvezda nanizanke Rad imam Lucy, ene najbolj priljubljenih televizijskih humorističnih serij vseh časov, je bila na primer prepričana, da črki A in R, kot v »Arnaz« in »Ricardo« (pravem in filmskem priimku njenega prvega moža), prinašata srečo.

Ko se je Lucille Ball 19. novembra 1961 poročila z drugim možem Garyjem Mortonom in sta prejela poročni list, je takoj naredila majhno numerološko analizo. Ko je seštela številke, je ugotovila, da je seštevek ravno tako 19. »Moje srečno število!« je vzkliknila reporterju.

Slavni filmski igralec in komik Jim Carrey je baje postal prevzet z numerologijo med snemanjem filma Številka 23 leta 2007.

Jim Carrey - Number 23

Tako je ime svoje produkcijske hiše spremenil v JC23 Entertainment, med razlogi pa je med drugim navedel, da je Zemljin nagib 23 stopinj, da kri obkroži telo v 23-ih sekundah, in da se je sam rodil ob 2,30 zjutraj.

Igralka Winona Ryder je znana kot privrženka kabale, katere sestavni del je tudi numerologija, po svojem zanimanju za astrologijo in hiromantijo, pa tudi po svoji intuitivnosti.

Winona Ryder

Nekoč je zelo živo sanjala, kako se je letalo, na katerem je bil njen dober prijatelj Dickie Attenborough, režiser in igralec iz filma Jurski park, zaletelo v snežno planino. Nemudoma ga je poklicala in izvedela, da je Attenborough dejansko imel karto za letalo, ki se je zares zaletelo v zasneženo planino, a je bil k sreči prisiljen ta let odpovedati.

Ne vemo, ali se igralka Eva Longoria tudi ukvarja z numerologijo, znano pa je, da je slavna »razočarana gospodinja« leta 2007 pohitela s poroko s Tonyjem Parkerjem, da je padla ravno na dan 7. julija (07. 07. 07), in tako ujela »trojček srečnih sedmic«.

Eva Longoria & Agyness Deyn

Britanski fotomodel, pevka in igralka Agyness Deyn, rojena kot Laura Hollins, je skovala svoje novo ime, da bi ji olajšalo kariero fotomodela. Pri tem se je posvetovala z maminim prijateljem - numerologom, ki ji je svetoval najboljši različici imena Agnes, kot je bilo ime njeni babici, in priimka Dean, starega priimka njene rodbine.

Po spremembi imena je Deyn, ki je do tedaj še vedno delala v lokalni restavraciji s hitro hrano, zelo kmalu postala zvezda londonskih in pariških modnih pist.

Dejansko ni takrat spremenila ničesar drugega; ostala je pri isti agenciji ter ohranila svojo frizuro in videz, a se je v njenem življenju vendarle vse čez noč spremenilo.ŠPORTNIKI

Johnny Bredahl

Med športniki, ki uporabljajo numerologijo, je znan danski boksar Johnny Bredahl, ki je bil med drugim svetovni prvak v bantamski kategoriji po verziji WBA v letih 2002 do 2004.

Bredahl, ki je bil rojen kot Johnny Bredahl Johansen, je po nasvetu svojega numerologa spremenil svoje uradno ime v Johny Wahid Johansen, ime »Johnny Bredahl« pa uporabljal le še v ringu.

Zanimivo je tudi, da je leta 2002 Bredahlova promotorka Bettina Palle pristala, da organizira dvoboj med Bredahlom in Gamezom v dvorani Falconer Centret v središču Köbenhavna in ne v dvorani Brondby Hall v predmestju, kot je bilo prvotno načrtovano. To pa zato, ker je Bredahlu njegov numerolog svetoval, da ima v Falconer Centru večjo možnost za zmago ...POLITIKI

Fidel Castro

Nekateri navajajo, da je bil privrženec numerologije tudi kubanski komunistični vodja Fidel Castro, ki naj bi dajal poseben pomen številu 13 in njegovim večkratnikom. Baje je izjavil, da je bil rojen 13. 8. 1926, diktator Batista je prevzel oblast leta '52 (26 + 26), Castro pa je 26. julija 1953 izvedel napad na vojašnico Moncada (kar Kubanci slavijo kot začetek kubanske revolucije), ko je imel 26 let ...

Castro se je tudi odpovedal predsedniškemu položaju v Kubi po točno 49-ih letih (4 + 9 = 13) in 49-ih dneh.

Še en razvpit državnik, ki je uporabljal numerologijo, je bil predsednik Irana Mahmoud Ahmadinejad . Numerologija je sestavni del šiitskega islama in Ahmadinejad je baje redno preverjal števila ob svojih političnih odločitvah.

Ahmanidejad & Zardari

V numerologijo je očitno verjel tudi predsednik Pakistana Asif Ali Zardari, čigar pokojna žena Benazir Bhutto je bila dvakrat izvoljena za premierko Pakistana. Zardari se je odločil, da bo prisegel kot predsednik na dan 9. 9. 2008, ker je bilo število 9 zelo pomembno v življenju njegove pokojne žene.

Poročila sta se bila 18. decembra 1987 (18 = 1 + 8 = 9). Benazir Bhutto se je vrnila v Pakistan po devetih letih izgnanstva 18. oktobra 2007, ubita pa je bila 27. decembra 2007 (27 = 2 + 7 = 9).

Pakistanska ljudska stranka, ki jo je vodil Asif Ali Zardari, je zmagala na volitvah 18. februarja 2008, prejšnji predsednik Pervez Musharraf pa je odstopil 18. avgusta 2008.

One comment on “Znani ljudje in numerologija”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za vsakogar – Spletna stran za ljubitelje numerologije