Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

Tarot numerologija – Tarot karta za vaše Osebno leto

Tanya Brum
Morda ste se kdaj vprašali, ali je mogoče numerologijo povezati s tarotom? Odgovor je: "Ja, lahko!" V tem članku "Tarot numerologija" si bomo pogledali, kako s pomočjo tarot kart osvetlimo pomen numerološkega števila Osebnega leta.


KAJ JE TAROT?

Tarot je sistem vedeževanja, pri katerem se uporabljajo posebne tarot karte za vpogled v življenje, situacijo ali prihodnost neke osebe. Tarot karte so zelo stare in jih pogosto povezujejo z mistiko in okultizmom, v zadnjem času pa so postale zelo priljubljene tudi kot orodje za osebni razvoj in vodstvo - tudi z redno prakso dnevnega branja tarot kart.

Numerology Tarot Cards - The Lovers - photo Lucas Pezeta

Standardni šop tarot kart sestavlja 78 kart. Od njih je 22 kart "velike arkane", ki predstavljajo pomembne življenjske dogodke, arhetipske like in univerzalne teme. Nekatere dobro znane karte iz velike arkane so Norec, Čarovnik, Visoka svečenica in Ljubimca, pa tudi Smrt, Stolp in še nekatere druge malo bolj "mračne" karte. Preostalih 56 kart je razdeljenih v štiri skupine - običajno so to meči, kelihi, palice in novci. Te karte male arkane predstavljajo bolj vsakdanje dogodke in izkušnje.TAROT KARTA VAŠEGA ŠTEVILA "OSEBNEGA LETA"

Zdaj pa si poglejmo, kako lahko razložimo števila Osebnega leta s pomočjo tarot kart velike arkane.

Najprej izračunajte število svojega trenutega Osebnega leta. V kalkulator vnesite rojstni datum in pritisnite OK. Nato si spodaj oglejte opis vašega Osebnega leta skozi prizmo tarot karte s tem številom.

(OPOMBA: Osebno leto se začne in konča z rojstnim dnem; če ste npr. rojeni 6. maja, se vam Osebno leto vsako leto začne 6. maja.)


Osebno leto 1 – Tarot karta »Čarovnik«

Število vašega Osebnega leta je 1, odgovarjajoča karta tarota s številom 1 pa je »Čarovnik«. Na karti Čarovnika je pogosto upodobljena figura, ki z eno roko kaže proti nebu, z drugo pa proti zemlji, kar simbolizira povezavo med duhovnim in materialnim svetom. To pomeni, da imate v tem letu na voljo potrebna orodja, veščine in sredstva, da stvari materializirate in uresničite svoje želje.

Če je število vašega Osebnega leta 1, je to lahko znak, da ste na začetku novega potovanja ali projekta, in pomembno je, da se ga lotite samozavestno in z jasnim namenom. Število 1 in Čarovnik vas spodbujata, da prevzamete pobudo, ste ustvarjalni in uporabite svoje notranje vire, da dosežete svoje cilje.

Osebno leto 2 – Tarot karta »Visoka svečenica«

Število vašega Osebnega leta je 2, odgovarjajoča karta tarota s številom 2 pa je »Visoka svečenica«. Visoka svečenica, ki sedi med dvema stebroma, simbolizira dvojnost življenja in skrivnosti, ki se nahajajo med njima. Prav tako uteleša ženski, intuitivni in sprejemajoči vidik življenja. Število 2 predstavlja dvojnost, ravnovesje, izbire in partnerstva ter je pogosto povezano z idejo o nasprotjih, ki se združujejo ter ustvarjajo harmonijo ali konflikt.

Če je število vašega Osebnega leta 2, boste usklajevali nasprotujoče si sile, se odločali med izbirami ali iskali globlje razumevanje vaše situacije. Visoka svečenica kaže na potrebo po pretehtavanju možnosti, sprejemanju odločitev ali iskanju kompromisov. Tako karta Visoke svečenice kot število 2 vam narekujeta, da v življenju poiščete harmonijo in ravnovesje ter upoštevate medsebojno delovanje nasprotujočih si sil, bodisi v sebi ali v zunanjih okoliščinah.

Osebno leto 3 – Tarot karta »Cesarica«

Število vašega Osebnega leta je 3, odgovarjajoča karta tarota s številom 3 pa je »Cesarica« - simbol materinstva in plodnosti. Cesarica na karti je ženska figura, obdana z bujno in rodovitno pokrajino, kar kaže na ustvarjalni in hranilni vidik življenja.

Če je število vašega Osebnega leta 3, pričakujte leto polno ustvarjalnosti, rasti in širjenja. Število 3 predstavlja točko materializacije, kjer se začetna iskra potenciala (ki jo predstavljata število 1 in Čarovnik) ter ravnovesje ali izbira (ki jo predstavljata število 2 in Visoka svečenica) združita, da ustvarita nekaj novega. Cesarica simbolizira potencial za rast, plodnost ter uresničevanje idej in ciljev. To število in Cesarica sta povezana z ustvarjalnimi prizadevanji in projekti. Nakazujeta čas navdiha in sposobnost uresničevanja vaših zamisli. Število 3 lahko simbolizira tudi sodelovanje in kooperacijo. Sodelovanje z drugimi bo privedlo do uspešnih rezultatov, pa tudi do širitve in rasti v osebnem razvoju, odnosih ali poslovnih projektih. Kadar je število vašega Osebnega leta 3, pričakujte obilje in uresničitev želja. To pomeni, da v tem letu vaša prizadevanja rojevajo sadove in da žanjete sadove svojega trdega dela.

Osebno leto 4 – Tarot karta »Cesar«

Število vašega Osebnega leta je 4, odgovarjajoča karta tarota s številom 4 pa je »Cesar« - lik v oklepu, ki sedi na prestolu in predstavlja položaj vodstva in nadzora. Lahko pričakujete leto stabilnosti, organiziranosti in utemeljenosti. Število 4 predstavlja trden in zanesljiv okvir, na katerem lahko gradite in dosežete svoje cilje.

Cesar pomeni, da imate potrebo po strukturi in redu v vašem življenju ter da lahko postavite trdne temelje. Ker je število vašega Osebnega leta 4, pričakujte stabilnost in trdne temelje pri svojih prizadevanjih. To pomeni, da morate ustvariti varno in zanesljivo osnovo za uresničitev svojih ciljev. Cesar in število 4 simbolizirata tudi avtoriteto in vodenje, zato samozavestno in odločno prevzemite odgovornost za svoje življenje ali situacijo. Organizirajte svoje misli, načrte ali okolico, da boste učinkoviteje dosegli svoje cilje. Počutili se boste varne in zaščitene. To je lahko znak, da imate potrebno podporo in sredstva, da se počutite varne in zasidrane. Vendar pri svojih dejanjih in odločitvah ne pozabite na disciplino in samokontrolo; pri reševanju problemov in doseganju ciljev bodite praktični in metodični.

Osebno leto 5 – Tarot karta »Svečenik«

Število vašega Osebnega leta je 5, odgovarjajoča karta tarota s številom 5 pa je »Svečenik«.Ta karta je povezana s tradicijo, duhovnostjo in verskim ali moralnim vodstvom. Običajno prikazuje osebo v religijski ali obredni obleki. Svečenik predstavlja tradicionalnost in konformnost - uveljavljene tradicije, institucije ali organizirane sisteme prepričanj. Kaže potrebo po prilagajanju družbenim normam ali upoštevanju konvencij. Svečenik pa pomeni tudi vodenje in mentorstvo ter lahko nakazuje potrebo po usmeritvi ali iskanju modrosti pri zaupanja vrednem viru, kot je mentor, učitelj ali duhovni svetovalec. In Svečenik predstavlja tudi globoko duhovnost ter željo po raziskovanju vprašanj vere in moralnosti.

Če je število vašega Osebnega leta 5, pričakujte spremembe, izzive in prehode. Predstavlja obdobje pretresov ali preobrata v življenjski situaciji. To število kaže, da se morda spopadate z ovirami ali doživljate potrebo po spremembi v strukturiranem ali stabilnem okolju. Spodbuja prilagodljivost in sposobnost, da se vztrajno in graciozno spoprijemate z izzivi. Število Osebnega leta 5 tudi namiguje, da doživljate obdobje tranzicije ali pretresov v zadevah, povezanih s tradicijo, duhovnostjo ali moralnimi vrednotami. Morda se soočate z izzivi ali preizprašujete ustaljena prepričanja ter iščete vodstvo ali mentorja, da bi lahko krmarili skozi te spremembe.

Osebno leto 6 – Tarot karta »Ljubimca«

Število vašega Osebnega leta je 6, odgovarjajoča karta tarota s številom 6 pa je »Ljubimca«. Ta karta običajno prikazuje moškega in žensko, pogosto z angelom nad njima. Število 6 in Ljubimca simbolizirata harmonijo, ravnovesje in izbire. Predstavljata točko ravnovesja in čas, ko je treba sprejeti odločitve ali izbire. To število vas spodbuja, da skrbno pretehtate svoje možnosti in najdete občutek ravnovesja v svojem življenju.

Kadar je število vašega Osebnega leta 6, pričakujte leto polno ljubezni in odnosov, saj je karta Ljubimca močno povezana s srčnimi zadevami, ljubeznijo in partnerstvom. Označuje lahko globoke čustvene povezave in odločitve, povezane s partnerskimi odnosi. Poleg tega število 6 in karta Ljubimca kažeta na pomembne izbire in odločitve, ki jih morate sprejeti, zlasti v zvezi z odnosi. Kažeta na razpotje, na katerem morate sprejeti pomembno življenjsko odločitev. Ne nazadnje število 6 skozi karto Ljubimca simbolizira enotnost in harmonične odnose, bodisi v partnerski ljubezni ali v drugih odnosih.

Osebno leto 7 – Tarot karta »Kočija«

Število vašega Osebnega leta je 7, odgovarjajoča karta tarota s številom 7 pa je »Kočija«. Kočija običajno prikazuje kočijaža, ki obvladuje dve nasprotujoči si sili, kar simbolizira potrebo po obvladovanju notranjih konfliktov in odločenem napredovanju. Število 7 v tarotu pogosto pomeni odločnost, duhovni razvoj in iskanje znanja. Predstavlja obdobje poglabljanja vase in iskanja višjih resnic. Število 7 vas spodbuja, da zaupate svoji notranji modrosti in intuiciji, ko krmarite po svoji duhovni poti. Karta Kočija je povezana z zmagoslavjem, močjo volje in samoobvladovanjem.

Kadar je število vašega Osebnega leta 7, pričakujte obdobje notranjega raziskovanja in samospoznavanja. To leto boste morda iskali višje znanje ali duhovno rast in ste odločeni, da premagate vse ovire, ki vam stojijo na poti. Kombinacija števila 7 in Kočije poudarja pomembnost samoobvladovanja in osredotočenosti, ko sledite svojim ciljem. Svoje notranje konflikte lahko izkoristite in jih usmerite k zmagovitemu izidu. Kočija vas spodbuja, da na svoji poti zaupate lastni intuiciji in notranji modrosti.

Osebno leto 8 – Tarot karta »Moč«

Število vašega Osebnega leta je 8, odgovarjajoča karta tarota s številom 8 pa je »Moč«. Na tej karti je običajno upodobljena ženska oseba, ki nežno kroti leva, kar simbolizira sposobnost obvladovanja in nadzorovanja notranjih nagonov in strasti. Na splošno število 8 v tarotu predstavlja moč, ravnovesje in mojstrstvo. Označuje obdobje dosežkov in potrebo po vzpostavitvi harmoničnega ravnovesja v vašem življenju.

Kadar je število vašega Osebnega leta 8, to pomeni, da morate izkoriščati in odgovorno uporabljati svojo notranjo moč. Vstopate v obdobje osebnega mojstrstva, v katerem lahko z lastno notranjo močjo dosežete svoje cilje. Kombinacija števila 8 in karte Moč nakazuje, da imate moč in odločnost, da premagate izzive in ovire na svoji poti. Poudarja tudi potrebo, da poiščete ravnovesje in harmonijo, zlasti v situacijah, ko morate obvladovati močne sile, pa naj gre za notranje konflikte ali zunanje pritiske. Karta Moč vam narekuje, da svojo notranjo moč uporabljate nežno in sočutno, tako kot ženska na karti kroti leva.

Osebno leto 9 – Tarot karta »Puščavnik«

Število vašega Osebnega leta je 9, odgovarjajoča karta tarota s številom 9 pa je »Puščavnik«, ki običajno drži svetilko in simbolizira iskanje notranje resnice in modrosti. Število 9 v tarotu pogosto pomeni introspekcijo, modrost in samoto. Puščavnik predstavlja obdobje poglabljanja vase, iskanja odgovorov in pridobivanja notranjih uvidov. Število 9 vas spodbuja, da zaupate svojemu notranjemu vodstvu in modrosti, ki je rezultat samoodkrivanja.

Kadar je število vašega Osebnega leta 9, pričakujte obdobje samote in introspekcije. To je čas, da se zazrete vase in iščete odgovore. Poiščite vodstvo in modrost v svoji notranjosti - zaupajte svoji notranji luči, naj vas vodi po pravi poti. Puščavnik in število 9 predstavljata iskanje resnice in razsvetljenja ter pomenita iskanje odgovorov na globlja življenjska vprašanja. V tem letu boste v fazi samospoznavanja, iskanja odgovorov na globoka vprašanja in iskanja globljega smisla življenja. Zaupajte svoji notranji modrosti in intuiciji ter si vzemite čas za samoto in premišljevanje, da najdete odgovore, ki jih iščete. Puščavnik vam govori, da odgovore na svoja vprašanja pogosto najdemo v sebi.

Osebno leto 11 – Tarot karta »Pravica«

Število vašega Osebnega leta je 11, odgovarjajoča karta tarota s številom 11 pa je »Pravica«. Ta karta običajno prikazuje osebo z mečem in tehtnico, kar simbolizira potrebo po pretehtavanju dejstev in sprejemanju odločitev na podlagi razuma in pravičnosti. Ta karta pogosto pomeni ravnovesje, pravičnost in zakon karme. Pravica predstavlja točko ravnovesja in čas, ko nastopijo posledice.

Kadar je število vašega Osebnega leta 11, bosta glavni temi tega leta pravičnost in ravnovesje. Tako število 11 kot karta Pravica kažeta, da bo pravici zadoščeno ali pa da morate poskrbeti, da bo pravica zmagala. Število 11 poudarja potrebo po iskanju resnice ter sprejemanju odločitev z integriteto in poštenostjo. Ta karta je pogosto povezana tudi s pravnimi zadevami, pogodbami ali etičnimi vprašanji. V Osebnem letu 11 se osredotočajte na pravičnost in ravnovesje - morda ste v situaciji, v kateri je pomembna pravičnost. Sedaj sprejemajte odločitve na podlagi razuma in poštenosti. Karta Pravica in število 11 vam govorita, da iščete resnico, delujete pošteno in sprejemate pravične odločitve. Prizadevajte si za pravičnost v vsaki situaciji ter za ohranjanje ravnovesja v svojem življenju.

Osebno leto 22 – Tarot karta »Norec«

Število vašega Osebnega leta je 22, odgovarjajoča karta tarota s številom 22 pa je »Norec«. V tradicionalnem tarotu je karta Norca oštevilčena z 0, toda v nekaterih sodobnih tarot kartah ima Norec številko 22, saj je to zadnja karta velike arkane, ki predstavlja zaključek cikla ali začetek novega. Norec je karta spontanosti, novih začetkov in neznanega teritorija. Običajno prikazuje osebo, ki se z lahkim srcem odpravlja na pot in se ne zaveda morebitnih pasti in izzivov, ki so pred njo.

Kadar je število vašega Osebnega leta 22, boste v tem letu končali eno potovanje ali cikel in začeli novega. Predstavlja občutek celovitosti in zaključenosti, pa tudi nov začetek in občutek, da imate neskončne možnosti. Pomeni, da ste dosegli vrh neke faze v svojem življenju in ste pripravljeni, da se z mislimi začetnika podate v novo pustolovščino. Število 22 in karta Norca skupaj pomenita, da ste zaključili pomembno fazo svoje življenjske poti in zdaj stojite na pragu nove pustolovščine ali cikla. Sprejmite spremembe z odprtim srcem in umom, pripravljeni na tveganje in raziskovanje neznanega teritorija. Norec vas spodbuja, da zaupate svoji intuiciji in verjamete, da vas bo pot, na katero ste se podali, pripeljala do dragocenih izkušenj in osebne rasti.


O AVTORICI

Tanya Brum je vešča bralka tarota z več kot 25-letnimi izkušnjami, ki je razvila edinstvene postavitve tarot kart ter sistem za dnevna branja tarota. Obiščite njeno spletno stran Tarotsparks.com, kjer boste našli poučne in koristne članke in osebno vodstvo za tarot. Spoznavajte skrite resnice in opolnomočite svoje potovanje ob njenem sočutnem in intuitivnem pristopu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za vsakogar – Spletna stran za ljubitelje numerologije