Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

A5 - Mojstrska števila - števila s posebno močjo


Mojstrska števila
11, 22 in 33


Mnogi numerologi pri analizi posebej upoštevajo sestavljeni števili 11 in 22, nekateri pa še števili 33 in 44.

Mojstrska števila nosijo v sebi posebno moč. Vibrirajo z visoko frekvenco in učinkujejo v eteričnih, duhovnih sferah. Kot taka imajo zelo velik naboj in so težko obvladljiva. Zahtevajo čas, zrelost in veliko prizadevanj, preden jih lahko integriramo v svojo osebnost.

Mojstrska števila imajo velik potencial za učenje in osebnostno rast. Lahko pripeljejo do velikih življenjskih preobrazb. Vendar je od zrelosti posameznika odvisno, ali bolj prihaja do izraza sestavljeno mojstrsko število (11 ali 22) ali pa njegova izpeljanka (2 ali 4).Mojstrsko število 11

11 je najbolj intuitivno in jasnovidno od vseh števil. Predstavlja razsvetlitev, kanal do podzavesti in vpogled brez zavestnega oziroma linearnega mišljenja. Ljudje enajstice so sanjači, katerih značilnosti so senzitivnost, nervoznost, plahost in včasih nepraktičnost. Imajo veliko skupnih lastnosti z »dvojkami«, zlasti intuicijo, pa tudi nepremišljenost, vendar so te lastnosti nabite z več karizme, vodenja in navdiha.

Temu številu je prirojena dvojnost, ki ustvarja dinamiko, potencial za rast, pa tudi seme notranjih konfliktov. Če ni osredotočen na nek zunanji cilj, se lahko obrne vase ter ustvari notranje strahove in fobije. Enajstice hodijo po robu med veličino in samouničenjem.

Njihov potencial za osebno moč je v tem, da sprejmejo vrednost intuitivnega mišljenja in duhovne resnice, ki nas obkrožajo. Število 11 notranjega miru ne najde v logiki, temveč v veri.


Mojstrsko število 22

22 je najmočnejše število v numerologiji, ki mu včasih pravijo »veliki graditelj«. V resničnost lahko pretvori tudi najambicioznejše sanje. Prinaša mnoge inspiracijske vpoglede števila 11, a v kombinaciji s praktično in metodično naravo števila 4. Je neomejeno in hkrati disciplinirano. Lahko zazna arhetip v svetu idej in ga materializira v otipljivi obliki. Ima velike zamisli, velike načrte, idealizem, vodstvene sposobnosti in ogromno samozaupanje.

Če ni osredotočen na praktične cilje, lahko razsipava svoje potenciale. Podobno kot število 11 lahko tudi število 22 hitro odstopi od svojih ambicij in tako povzroči notranje boje. Ljudje, ki imajo Število življenjske poti 11 ali 22, zelo močno trpijo od »učinka ekonom lonca«, zlasti v mladosti.

Da ne bi trpeli zaradi stresa, zbeganosti in samozaničevanja, je treba tej nadarjeni mladini dati nek važen projekt (vendar ne preveč visokoumnega ali abstraktnega), ki presega zgolj osebno korist ali priznanje. Število 22 mora služiti svetu na praktičen način.


Mojstrsko število 33

33 je najbolj vplivno izmed vseh števil v numerologiji, ki mu pravijo tudi »veliki učitelj«. 33 združi moč števil 11 in 22 ter dvigne njun potencial na višjo raven. V svojem popolnem izrazu osebi pomaga, da preseže ves egoizem, strah in samoljubnost ter osredotoči svoje velike sposobnosti na edinstven, nesebičen cilj, ki ni nič manj kot duhovno dviganje človeštva. To se morda zdi nedosegljivo, vendar so osebe, ki imajo v svoji numerološki karti število 33, z njim dobili tudi potrebna orodja za takšno poslanstvo. Ti ljudje imajo sposobnost, da v drugih vzbudijo iskreno predanost višjemu cilju. A preden višji cilj oznanjajo drugim, si najprej sami pridobijo znanje in vedenje.

Število 33 je v numerologiji izjemno redko in ga upoštevamo samo, kadar se pojavi kot kakšno ključno število ali kot ciklusno Prelomno število. V vseh drugih primerih se 33 reducira v število 6.


Vir: Hans Decoz: Numerology, Key To Your Inner Self (knjiga)

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za vsakogar – Spletna stran za ljubitelje numerologije