Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

B5 - Rojstno leto - naše mesto v svetu


Rojstno leto


Leto, v katerem smo se rodili, prikazuje splošno témo, ki smo se jo odločili živeti v tej inkarnaciji.

Solarno leto našega rojstva nam govori, kakšne izkušnje bomo imeli, tako da lažje poiščemo svoje mesto v življenju. Rojstno leto razkriva tudi naše obveznosti, ki nam bodo pomagale v dozorevanju in razvoju.1

Število vašega Rojstnega leta je ena, kar pomeni, da uživate biti v središču pozornosti in izkoristite vsako priložnost, da uživate v soju žarometov, kjer se počutite najbolj udobno. Ker ste ponavadi vedrega razpoloženja, imate veliko prijateljev in občudovalcev. Prazniki in druge prostočasne dejavnosti so za vas zelo pomembni, tako da si poskušate organizirati najmanj en »izklop« na leto za prepotreben počitek in za zabavo. Življenje vam izpolnjujejo otroci in živali. Zaradi dostojanstvene drže morda izstopate od vrstnikov. Zaradi tega ste lahko včasih nesrečni, saj si želite, da bi bili eno z množico. Kot otrok ste se morda počutili same, četudi ste bili v sobi, polni ljudi. Zaradi občutka izoliranosti ste morda bili zaskrbljeni, vendar ste prek njega razvili občutek neodvisnosti, ki vam bo pomagal v trenutkih največje osamljenosti.

2

Število vašega rojstnega leta je dve, kar pomeni, da ste obzirna, družinsko naravnana oseba. Najbolj vam odgovarja delo na domu – kot gospodinja, kmet ali uslužbenec, ki dela od doma. Če to ni mogoče, boste poiskali nek drug način, da izrazite svoj instinkt za ustvarjanje doma, tako da preobrazite svoje delovno mesto v drugi dom. Veliko se družite s svojo družino in namerno izbirate prijatelje, ki so združljivi z vašim domačim življenjem. V otroštvu je mati ali neka druga materinska figura igrala pomembno vlogo v vašem življenju, kar je v vašo psiho vcepilo globok občutek za sočutje. Če se počutite ogrožene, lahko pretirano reagirate; poskušajte obvladati svoje čustvene izbruhe.

3

Število vašega rojstnega leta je tri, kar pomeni, da vam veliko pomenijo potovanja in izobrazba, saj ste prepričani, da je v znanju moč. Najbrž ste načitani in ljubite potovanja in druge pustolovščine za obogatitev svojega življenja. Verjetno govorite več jezikov, kar vam bo prej ali slej prišlo prav, ko se vam odpro številne dvojezične priložnosti. V denarju imate srečo in boste imeli višji življenjski standard od mnogih vrstnikov, zato boste predmet nevoščljivosti pri tistih, ki ne razumejo vašega položaja. Ne bodite arogantni do tistih, ki jih imate za manj izobražene od vas, saj utegnete na svoje presenečenje ugotoviti, da so mnogi od njih veliko bolj pameteni, kot ste si mislili.

4

Število vašega rojstnega leta je štiri, kar pomeni, da imate veliko energije in lahko hkrati opravljate številne aktivnosti. Običajno ste dobronamerni, a če ste pod pritiskom, lahko postanete ostri z drugimi. Ste zelo neodvisni in se ne bojite česa lotiti sami, če nimate nobenega somišljenika. Ste zelo osredotočena oseba z železno voljo, ko si enkrat postavite svoj cilj. V svojih ambicijah pa ste lahko tudi malce egocentrični, zaradi česar se utegnete veliko časa počutiti sami.

5

Število vašega rojstnega leta je pet, kar pomeni, da je za vas pomembna sposobnost komuniciranja; že od zgodnjega otroštva spoznavate, da je to odlično orodje za sklepanje prijateljstev in vplivanje na druge. Morda prihajate iz skromnega okolja, zato med vrstniki veliko date na svoj status in včasih olepšujete zgodbe, da bi na druge naredili dober vtis. Ste inteligentni in se znate dobro izražati. Hitro vam postane dolgčas, zato potrebujete raznolik krog prijateljev, da ostanete mentalno stimulirani.

6

Število vašega rojstnega leta je šest, kar pomeni, da ste prijetna oseba, kar vas dela privlačne za druge. Radi imate likovno umetnost in uživate v kulturnih dejavnostih, kot so glasba, ples in gledališče. V osebnih odnosih se do vsakega prijatelja vedete, kot da je vaš najboljši. Stiki v paru igrajo zelo pomembno vlogo v vaši psihi, zato najbrž ne ostanete dolgo sami. Najbolje se počutite v tradicionalnem razmerju, zato se lahko tudi večkrat poročite, da bi ohranili ubranost tistega dela sebe, ki potrebuje partnerja.

7

Število vašega rojstnega leta je sedem; morda so vas zaradi posebnih okoliščin okoli vašega rojstva ali v vaših zgodnjih letih nekateri družinski člani vključili v neobičajne aktivnosti, ki so v vas zapustile občutek, da ste drugačni od svojih vrstnikov. Zdravje je za vas zelo pomembno; lahko da vas pesti kakšna kronična bolezen, morda dihalne ali prebavne težave, ki izbruhne, kadar ste pod stresom. Ste zelo senzibilni, morda imate celo nadčutne sposobnosti. Besede ali dejanja drugih vas zlahka ranijo. A namesto da bi se spoprijeli s težavnimi situacijami oziroma ljudmi, večkrat raje poiščete zavetje v hrani, drogah ali alkoholu. Lahko da iščete popolno razmerje. Kadar mislite, da ste našli idealnega partnerja, ste v devetih nebesih, ko pa spoznate, da ima tudi on ali ona pomanjkljivosti, kot jih imajo vsi ljudje, vas to lahko zelo potre.

8

Število vašega rojstnega leta je osem, kar pomeni, da ste resna oseba, ki težje doživi spontano radost kakor drugi ljudje. Od zgodnjega otroštva ste nosili breme mnogih odgovornosti, ki so pripomogle k vaši resnosti. Morda ste morali trpeti številne omejitve ali preveliko disciplino, kar je vplivalo na vaš pogled na življenje. Ker ste se večine svojih lekcij naučili iz lastnih izkušenj, ste praktično usmerjeni, včasih tudi malce cinični, in večino svojih izkušenj pridobite z delom. Premagati ste morali veliko ovir in ste se naučili, da ni dobro imeti prevelikih pričakovanj, saj se ta lahko zelo hitro izjalovijo.

9

Število vašega rojstnega leta je devet, kar pomeni, da imate spremenljiv značaj, tako da drugi nikoli ne vedo, kakšno bo vaše razpoloženje. Čeprav ste pametni, težko vztrajate pri enem projektu, saj hitro izgubite zanimanje. Imate napreden pogled na duhovnost; s kombiniranjem današnjega sofisticiranega življenjskega sloga in starih religij razvijete svojo lastno filozofijo, ki vam pomaga ohranjati ravnovesje v tem burnem svetu. Verjetno vas veseli delo s tehnologijo, saj z njeno pomočjo lahko povečate svojo ustvarjalnost.

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za vsakogar – Spletna stran za ljubitelje numerologije