Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

C7 - Prva črka v imenu - prvi element našega značaja


Prva črka v imenu


V našem imenu ima prva črka večjo moč od preostalih črk. V numerologiji predstavlja prvi element našega značaja, na katerega se opirajo vsi drugi aspekti naše osebnosti.A

A je ambiciozen, osredotočen, zagnan, edinstven in odločen. Ima intenzivno energijo, ki se težko ukloni drugim.

B

B je zadržan, a kar poka od idej, načrtov in vsebine. Ta oseba je lahko očarljiva, prijazna, sočutna in družinska, a je tudi odvisna od dejanj svojega partnerja; če ta vidik ni uravnovešen, lahko B postane bojevit kakor ranjen bik.

C

Oseba C sicer ni nujno glasna, a je komunikator – bodisi prek umetnosti, poučevanja ali na kakšen drug način. Običajno je nadarjena govornica, a včasih reče preveč in nenamerno užali druge; v resnici želi samo biti iskrena in ponavadi ne misli nič slabega. C je energična, odločna, posvečena in običajno obvlada situacijo. Ceni umetnost, lepe stvari in ljudi. Ponosna je na svoj videz in se obnaša graciozno in dostojanstveno.

Č

Za osebo Č sta značilni zvestoba in čustvenost. Rada se pohvali pred drugimi. Je kreativna in praktična in uživa v družbi. Nepredvidene situacije pa jo hitro vržejo iz tira.

D

Oseba D je odgovorna, odločna, globoka, zanesljiva, metodična, a tudi trmasta. Včasih bi si D-ji naredili največjo uslugo, če bi se sprostili, si dovolili malo zabave in pomislili, da Vesolje za nas skriva več, kot si mislimo. Oseba D je na splošno pristopna in poštena ... a nikar je ne razjezite!

E

Oseba E je zelo odprta za nova znanstva, ideje, življenjske sloge in umetniške izraze. Je impulzivna, smela in včasih pretirava, saj lahko v hipu spremeni službo, zakonca, prijatelje, dom ali življenjsko smer. V njenem življenju se vedno nekaj dogaja. Paziti se mora pretiravanja v vdajanju čutom, kot so droge, alkohol in seks.

F

Um osebe F je zelo aktiven – vedno razmišlja o novih pristopih itd., obotavlja pa se jih uresničiti. F je zelo intelektualna in ponavadi bolj govori kot pa deluje. Je inteligentna, zabavna, študiozna, zanesljiva in stabilna. Ponavadi je dober oče, ki s čvrsto in pošteno roko uspešno preskrbuje družino.

G

Črka G je obrnjena navznoter, kar pomeni, da je o tej osebi veliko prikritega ali skrivnostnega. Oseba G lahko čuva stvari zase; pred drugimi se kaže kot priljudna, zelo družabna in radoživa, medtem ko svoj pravi jaz drži pod nadzorom. To so nežne in občutljive duše, ki se lahko odprejo kakor cvet, ko pridobite njihovo zaupanje.

H

Oseba H bo na neki točki svojega življenja postavljena pred izbiro, ali se bo pogreznila do same biti materialnega in čutnega sveta zasvojenosti in razvad, ali pa se bo povzpela do ezoterične biti v svetu filozofije in duhovnosti. Osebe H so senzitivni iskalci svobode in zelo umetniški. So prijateljski, sočutni, mili, zabavni in ponavadi precej plahi, čeprav dajejo vtis, da se v družbi dobro počutijo. Mnogi med njimi naposled najdejo svojo pot navzgor in lahko postanejo tudi zdravilci.

I

Oseba I se zelo zaveda svoje intuicije in je dobro, da se zanaša na svoj šesti čut. I na egotripu pa je lahko aroganten, samoljuben in ohol.

J

J je učinkovit, organiziran, kritičen in (na videz) hladen. Ne pozabi zlahka preteklih žalitev. Pogosto daje videz odmaknjenosti in nezainteresiranosti, kar pa je le zaščitna maska.

K

K je odprt in ga zelo privlačijo novi koncepti, načini in pristopi. Do novosti pa ni samo odprt, temveč jih rad tudi preizkusi in živi. Je izjemno sprejemljiv in se lahko spusti v zelo nenavadne odnose, službe in umetniške podvige. Včasih deluje divje in nepredvidljivo, saj pooseblja kalejdoskop energij in iskalca znanja. Je odprt, prijateljski, zanimiv in pustolovski. Ponavadi ima veliko prijateljev in zvez.

L

Oseba L pogosto pomaga drugim brez pričakovanja povračila. Zaradi želje po pomoči drugim oseba L pogosto zaide v situacije, ko jo drugi izkoristijo, ali pa preveč daje napačnim osebam, na primer v nezdravih partnerskih odnosih.

M

Oseba M ponavadi težko izraža globoka čustva. Je logična, tiha, zanesljiva, učinkovita, uspešna in obvladana – dokler ne izbruhne. Daje vtis, da ima vse pod nadzorom. V življenju ljubi red in rutino.

N

Oseba N povečini ohranja mir in zbranost tudi v najbolj kaotičnih časih. Je poštena, uvidevna in prijateljska. Njena energija lepo teče skozi življenje; ni prenapeta ali teatralična in se vsemu mirno in dostojanstveno prilagodi.

O

Oseba O je skrajno radovedna, zanimiva, zvedava, ne obsoja drugih in je odprta za vse teme, od posvetnih do ezoteričnih.

P

P vedno razmišlja in redko govori. Oseba P je v glavnom tiho, ali pa med govorjenjem ne pove veliko o sebi ali o svojih čustvih. Ti ljudje, ki so samoobvladani in ponavadi na položajih moči, skrivajo svojo notranjost. So dobri voditelji, osredotočeni na svoje cilje. Kadar v osebi P notranji pritisk preveč naraste, postane zamišljena; občasno lahko pride do eksplozije. Bežne in begajoče misli jo lahko tako preplavijo, da dobesedno ponori.

R

Oseba R je močan mislec, ki prepozna negativne vzorce in dogodke kot poučne lekcije, iz katerih se lahko česa nauči. Zunanje situacije ali okoliščine ga včasih zadržijo, toda R se ponavadi ne ustavi, dokler stvari ne razreši. Takrat se nanovo rodi ali »reinkarnira«. R pogosto doživlja težave v osebnih in intimnih odnosih, a velikokrat najde idealnega partnerja pozneje v življenju, potem ko prepozna in odstrani čustvene ovire (ponavadi iz mladosti).

S

S se kakor kača (kundalini) ali hrbtenica premika v katero koli smer je potrebno, da doseže svoj cilj. Oseba S je lahko zelo privlačna, tako za ljudi na splošno kot za nasprotni spol. Je vsestransko nadarjena, ustvarjalna, prilagodljiva, očarljiva in odločna, da doseže svoj cilj. S vsebuje najbolj seksualno energijo v abecedi in je močno povezana s čuti.

Š

Oseba Š je nekompromisna in gorečna. Njeno življenje gre stalno gor in dol, z vzponi in padci. Je ambiciozna, a nezanesljiva in se hitro potegne vase.

T

Oseba T hoče vedno imeti še več: informacij, aktivnosti, izkušenj ... Njena zanimanja so lahko razvejana na preveč projektov ali ljudi, tako da se ne more zares posvetiti nobenemu od njih. Tako lahko T pušča nedokončane zadeve na različnih področjih – saj je toliko privlačnih stvari, ki čakajo, da jih razišče! Oseba T ima veliko zanimanj, verjetno precej veliko družabno sfero in pogosto kar nekaj ljubimcev na neki točki v svojem življenju. Da najde trdne temelje in se ustali, mora izbrati nekaj glavnih zanimanj in ostati pri njih.

U

U je nestabilen, zlasti glede čustev. Lahko prikriva svoja prava čustva in je na videz miren, zbran in celo kraljevsko vzvišen, medtem ko ga znotraj razjeda tesnoba. Pri osebi U so možni popolni preobrati ali spremembe v življenjski smeri. U je ljubeč, zvest, družinski in zanesljiv, ampak vsaka nezvestoba pri drugih ga spravi iz tira.

V

V zelo ceni družino in dragocenost življenja; zato so te osebe sijajni zdravniki, veterinarji in zdravstveni delavci. Včasih so razpeti med svojim iskanjem božanskega vodstva in uspešnostjo v materialnem svetu. Oseba V je prijazna, odkrita, poštena, ambiciozna in ljubeča.

Z

Oseba Z je zelo intelektualna in ima sposobnost, da z besedami poseka sogovornike. Z besedami je zmožna bodisi prizadeti ali zdraviti, kar je njena izbira. Kakor elektrika ima oseba Z veliko strast do življenja, a se mora od časa do časa sprostiti in pustiti stvari iz svojih rok.

Ž

Oseba Ž je lahko sumničava. Spremljajo jo slava, prepoznavnost, uživanje in luksuz, pa tudi moč in denar.


HRVAŠKE IN SRBSKE ČRKE:


Ć

Oseba Ć je družabna. Zna se dobro izražati, a je tudi dober praktik. Do drugih je pozorna, a se hitro razburi.

Đ

Oseba Đ je praktična. Pripravljena je dolgo delati za tisto, kar želi doseči. Ima močan značaj ter je zmožna uresničiti svoje načrte in uspeti. Izogibati se mora življenju na robu.

Oseba DŽ ima realističen pogled na življenje in je v vsem praktična. Včasih pa opusti tisto, kar sicer dobro deluje.

LJ

To so osebe z magnetično privlačnostjo. Znajo pokazati svoja čustva. Ljubijo privlačne ljudi. Oseba LJ je bolj urejena in gotova kot pa kaže njen videz.

NJ

Ti ljudje radi uživajo v življenju in ljubijo družbo. Oseba NJ je čustvena, pogosto ponavlja iste stvari in je zelo prepoznavna.

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za vsakogar – Spletna stran za ljubitelje numerologije