Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

Slavne osobe i numerologija

numerologadmin


Poznate osobe i numerologija


Mnogi poznati ljudi danas se bave numerologijom. Koriste je za tumačenje osobnosti i životnih situacija te za predviđanje budućnosti.PJEVAČI

Elvis Presley bio je glasni zagovornik numerologije, koju je popularizirao među svojim prijateljima i drugim slavnim osobama.

U kasnijim godinama često je donosio odluke na temelju brojeva, posebno trojki i sedmica. Zanimljivo je i da se u svim njegovim filmovima pojavljuju brojevi koji zbrojem daju brojku 24.

Elvis Presley in numerologija

Elvisa Presleya u posljednjem razdoblju života jako je zanimala duhovnost. Na dva lista bilježnice od 6. kolovoza 1977. vidimo kombinaciju numeroloških zapisa i Elvisove pokušaje dešifriranja skrivenog značenja u sastavu riječi kako bi objasnio njihovo duhovno značenje. Ove dvije stranice je ispisao kada je razgovarao o numerologiji sa svojom zaručnicom Ginger Alden i njezinom sestrom. (osobna arhiva Ginger Alden)

John Lennon Number 9

John Lennon bio je fasciniran brojem 9; dvije njegove pjesme nose naslove Revolution 9 i Number 9 Dream.

Rođen je 9. listopada, kao i njegov sin. Yoko Ono bila je 'devetka', rođena 18. veljače, a mnogi drugi u njegovom životu također su bili numerološke devetke.

John Lennon preminuo je u Sjedinjenim Državama 1980. godine, čiji je numerološki zbroj devet, na dan 8. prosinca, koji je u njegovoj domovini Engleskoj pao na 9. prosinca…

U životu pjevačice i glumice Barbre Streisand, broj 24 igra važnu ulogu i ona vjeruje da je to njezin sretan broj.

Rođena je 24. travnja 1942. godine i s 24 godine rodila je sina.

Dana 24. veljače 1987. osvojila je Grammyja za najbolju pop izvođačicu za The Broadway Album - što je bio njezin 24. studijski album.

I to se dogodilo 24 godine nakon što je osvojila svoj prvi Grammy – 1963. za The Barbra Streisand Album.

Barbra Streisand

Ali to nije sve! Na dodjeli Grammyja 1987. našalila se s publikom da bi se mogli ponovno vidjeti za 24 godine. Što se uistinu i dogodilo – 2011. godine. Mada ovaj put nije pobijedila, ponovno je bila među nominiranima za najbolji tradicionalni pop album sa svojim Love Is the Answer.

Zanimljivo je i da je Barbra Streisand s osamnaest godina promijenila ime Barbara u Barbra. Kako kaže, željela je biti jedinstvena i nije joj se sviđalo njezino ime, ali isto tako ga nije htjela potpuno promijeniti jer joj se to činilo neprirodnim. Došla je na ideju da može samo uzeti slovo a od svog imena, pa tako i dalje ostaje Barbara, ali s jedinstvenim imenom. Nije neuobičajeno da umjetnici mijenjaju svoje ime prema savjetu numerologa ili instinktivno kako bi bolje odražavali tko su i tako si olakšali put do uspjeha.

Glazbenik Yusuf Islam, dok se još zvao Cat Stevens, ozbiljno se bavio numerologijom te je 1975. objavio konceptualni album Numbers s podnaslovom 'The Story of Pythagoras Theory'.

Cat Stevens & Prince - Numerologija

Slavni glazbenik Prince također je bio poznat po tome što je vjerovao u moć brojeva. Zanimljivo je da je bio opsjednut brojem 3121. On to sam nikada nije objasnio, ali možda ima veze s adresom njegove unajmljene kuće u Los Angelesu. Godine 2006. vlasnik imanja tužio je Princea, tvrdeći da je prekršio ugovor o najmu tako što je 'obojio vanjski dio kuće ljubičastim prugama (Princeov simbol) i brojevima 3121.'

Prince je također koristio ova četiri broja za svoju ploču 3121 iz 2006., svoju web stranicu www.3121.com, pa čak i za svoj vlastiti parfem koji je lansirao na njegovom dobrotvornom koncertu Purple Will Reign 7.7.07. A 2007. godine odredio je cijenu ulaznica za svoj Earth Tour na 31,21 funtu.FILMSKI GLUMCI

Starija američka glumica i komičarka Lucille Ball ozbiljno se bavila numerologijom, astrologijom i ezoterijom.

Lucille Ball

Zvijezda 'I Love Lucy', jedne od najpopularnijih televizijskih humorističnih serija svih vremena, bila je uvjerena, na primjer, da slova A i R, kao u 'Arnaz' i 'Ricardo' (pravo i filmsko ime njezina prvog muža), donose sreću.

Kada se Lucille Ball udala za drugog supruga Garyja Mortona 19. studenog 1961. i kada su dobili vjenčani list, odmah je napravila malu numerološku analizu. Kada je zbrojila brojke, shvatila je da je zbroj točno 19. 'Moj sretan broj!', uzviknula je novinaru.

Poznati glumac i komičar Jim Carrey navodno je postao opsjednut numerologijom tijekom snimanja filma Broj 23 2007. godine.

Jim Carrey - Number 23

Tako je promijenio ime svoje producentske kuće u JC23 Entertainment, navodeći među ostalim razloge da je nagib Zemlje 23 stupnja, da krvi treba 23 sekunde da prođe tijelom, a da je on sam rođen u 2:30 ujutro.

Glumica Winona Ryder poznata je kao sljedbenica kabale, koja uključuje i numerologiju, zbog svog zanimanja za astrologiju i hiromantiju, kao i zbog svoje intuitivnosti.

Winona Ryder

Jednom je imala vrlo živopisan san kako se avion u kojem je bio njezin dobar prijatelj Dickie Attenborough, redatelj i glumac filma Jurassic Park, srušio u snježnu planinu. Odmah ga je nazvala i saznala da je Attenborough zaista imao kartu za avion koji se doista zabio u snježnu planinu, ali srećom bio je prisiljen otkazati taj let.

Ne znamo bavi li se i glumica Eva Longoria numerologijom, no poznato je da je slavna 'kućanica' 2007. požurila brak s Tonyjem Parkerom tako da je pao točno na dan 7. srpnja (07.07.07) i tako uhvatila 'trojku sretnih sedmica'.

Eva Longoria & Agyness Deyn

Britanska manekenka, pjevačica i glumica Agyness Deyn, rođena kao Laura Hollins, skovala je svoje novo ime kako bi si olakšala karijeru modela. Pritom se posavjetovala s majčinim prijateljem - numerologom koji ju je savjetovao o najboljoj verziji imena Agnes, imena njezine bake, i prezimena Dean, starog prezimena njezine obitelji.

Nakon što je promijenila ime, Deyn, koja je do tada još uvijek radila u lokalnom restoranu brze hrane, vrlo je brzo postala zvijezda londonskih i pariških modnih pista.

Zapravo tada nije ništa drugo promijenila; ostala je u istoj agenciji i zadržala svoju frizuru i izgled, no sve se u njezinu životu promijenilo preko noći.SPORTAŠI

Johnny Bredahl

Među sportašima koji se služe numerologijom poznat je danski boksač Johnny Bredahl, koji je između ostalog bio svjetski prvak u bantam kategoriji prema verziji WBA u godinama 2002. do 2004.

Bredahl, koji je rođen kao Johnny Bredahl Johansen, promijenio je svoje službeno ime u Johny Wahid Johansen na savjet svog numerologa, a ime 'Johnny Bredahl' koristio je još samo u ringu.

Zanimljivo je i da je 2002. Bredahlova promotorica Bettina Palle pristala organizirati borbu između Bredahla i Gameza u Falconer Centretu u središtu Kopenhagena - a ne u Brondby Hallu u predgrađu kako je prvotno planirano - jer je Bredahlu njegov numerolog savjetovao da ima veće šanse za pobjedu u Falconer centru.POLITIČARI

Fidel Castro

Neki navode da je sljedbenik numerologije bio i kubanski komunistički vođa Fidel Castro, koji je pridavao posebno značenje broju 13 i njegovim višekratnicima. Navodno je izjavio da je rođen 13. srpnja 1926., diktator Batista preuzeo je vlast '52. (26 + 26), a Castro je izvršio napad na vojarnu Moncade (koju Kubanci slave kao početak Kubanske revolucije) 26. srpnja 1953.

Castro se također odrekao predsjedničke pozicije na Kubi nakon točno 49 godina (4 +9 = 13) i 49 dana.

Još jedan notorni državnik koji se služio numerologijom bio je iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad. Numerologija je sastavni dio šiitskog islama, a Ahmadinejad je redovito provjeravao brojeve prilikom donošenja političkih odluka.

Ahmanidejad & Zardari

Pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari, čija je pokojna supruga Benazir Bhutto dva puta izabrana za premijerku Pakistana, također je, čini se, vjerovao u numerologiju. Zardari je odlučio položiti prisegu kao predsjednik 11. rujna 2008. jer je broj 9 bio vrlo važan u životu njegove pokojne supruge.

Vjenčali su se 18. prosinca 1987. (18 = 1 + 8 = 9). Benazir Bhutto vratila se u Pakistan nakon devet godina progonstva 18. listopada 2007., a ubijena je 27. prosinca 2007. (27 = 2 + 7 = 9).

Pakistanska narodna stranka, koju je predvodio Asif Ali Zardari, pobijedila je na izborima 18. veljače 2008., a prethodni predsjednik Pervez Musharraf podnio je ostavku 18. kolovoza 2008.

One comment on “Slavne osobe i numerologija”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za svakoga – Web stranica za ljubitelje numerologije