Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

E2 - Promjena imena


BIRANJE NOVOG IMENA UZ POMOĆ NUMEROLOGIJE


Ispravnim odabirom novog imena možemo ubrzati osobni rast, pa čak i poboljšati šanse za umjetničku ili političku karijeru.

S druge strane, neoptimalna promjena imena može izazvati posljedice koje nismo niti najmanje željeli.

Stoga si najprije postavimo nekoliko pitanja:Trebam li promijeniti svoje ime?

Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan da ili ne. To je vrlo osobna odluka koju nitko drugi ne može donijeti za nas.

Prije svega, trebamo znati da naše rođeno ime uvijek ostaje naša temeljna vibracija. Ako prefarbamo ili obnovimo svoju kuću, njeni temelji ostaju isti. A ako novim imenom dodamo nove numerološke aspekte, nipošto ne poništavamo numerološke vibracije svog rođenog imena.

Vibracije novog imena samo su nadogradnja originalnog imena, pa se vara onaj tko misli da se promjenom imena može pobjeći od trenutnih problema. Stoga si moramo postaviti još jedno vrlo važno pitanje:ZAŠTO ŽELIM PROMIJENITI SVOJE IME?

Ako promijenimo ime jer nam trenutne životne okolnosti ne odgovaraju, samo ih se time nećemo riješiti. Možemo ih čak produžiti jer se često događa da ima novo ime manje vibracija potrebnih za rješavanje naših teških okolnosti.

Ime koje imamo u trenutku kad se pojavi problem je najbolje ime za rješavanje tog problema. Naime, i problem i energija potrebna za njegovo rješavanje usklađeni su s vibracijom našeg imena. Ako promijenimo ime prije nego što riješimo svoje probleme, možda više nećemo imati dostupne alate za njihovo rješavanje. Dakle, problemi koje donosimo iz svog prethodnog imena mogu trajati beskrajno jer ih osobnost novog imena ne može riješiti.

Neki ljudi koji su više puta promijenili svoje ime postaju vrlo zbunjeni jer se čini da nijedno od njih ne pomaže. Numerolog Will Bontrager u tom slučaju savjetuje da radije ponovno prihvate svoje rođeno ime. S tim imenom najprije trebaju riješiti svoje probleme, a onda se mogu odlučiti na novu promjenu imena, ali ne nauštrb dobrih stvari koje već imaju, već da im obogati život.

Ali što ako želimo obogatiti svoj život zbog osjećaja manje vrijednosti? Naravno, i to je pogrešan motiv. U stvarnosti smo vrlo dragocjeni upravo takvi kakvi jesmo. Pokušajmo se suočiti sa svojim „negativnim“ osobinama i prihvatimo ih onakvima kakve jesu. Promjena imena ima najveći pozitivan učinak tek nakon što u potpunosti prihvatimo svoje rođeno ime.

Ako želimo promijeniti ime, najbolji motiv za to je želja da u život privučemo još više pozitivnih osobina i ujedno preuzmemo još veću odgovornost.Koje je ime najbolje za mene?

Numerologija može biti od velike pomoći pri odabiru novog imena. No, da bismo pronašli ime koje nam najbolje odgovara, prvo moramo definirati što točno želimo postići.

'Bolju karijeru' nije dovoljno konkretno. Definirajte koju točno karijeru želite.

'Veću sreću' također nije dovoljno konkretno. Definirajte što vas točno čini sretnima. I u to morate biti sigurni. Ako samo mislite da će vas to usrećiti, vrlo je vjerojatno da ćete se razočarati.

Kada ste sigurni što želite, napravite popis imena (puna imena s imenom i prezimenom) koja bi mogla doći u obzir za vaše novo ime.

Kad biramo novo ime, važno je da u nama izaziva dobar osjećaj, da je jasno, dobro zvuči, lako se izgovara i ne izaziva nedoumice.KOMPATIBILNOST NOVOG IMENA

Pozovimo sada u pomoć numerologiju.

Prvo, za svako novo ime na popisu izračunajte njegov Sudbinski broj. Provjerite odgovara li ovaj broj onome što želite postići s vašim novim imenom. Ako, primjerice, želite biti glazbenik, to se najviše odražava vibracijom broja 3.

Zatim usporedite Sudbinski broj tog novog imena s vašim brojem Životnog puta. Jesu li kompatibilni? To provjerite u tablici podudaranja brojeva.

Ponovite postupak sa svim imenima na vašem popisu.

Sada izračunajte Novi Motivacijski broj za sva imena na vašem popisu. Pogledajte i za njih koliko odgovaraju vašim željama i jesu li kompatibilna s brojem vašeg Životnog puta.

Na kraju, za nova imena na vašem popisu izračunajte njihove Nove Brojeve ličnosti, usporedite ih s vašim željama i provjerite koliko su kompatibilna s brojem vašeg Životnog puta.

U ovoj analizi, Novi Sudbinski broj po važnosti je na prvom mjestu, Novi Motivacijski broj je na drugom, a Novi Broj ličnosti na trećem.KONAČNI ODABIR NOVOG IMENA

Sada možete izdvojiti manje relevantna i ostavite samo najrelevantnija nova imena na popisu. Za svako od njih napravite detaljnu numerološku analizu koja uključuje i životne cikluse.

Takva numerološka analiza već nam daje prilično jasnu sliku o tome koje je ime pravo za nas, no pri odabiru novog imena ne bismo se trebali oslanjati samo na numerologiju. Zapravo, najvažnije je slušati svoj unutarnji glas, jer novo ime treba odražavati nas same.

Numerolog Dan Sovina u svojoj knjizi Tvoje ime preporučuje da zamolimo nekoga tko nam je blizak da nas neko vrijeme zove novim imenom. Na taj način brže saznajemo je li to doista vibracija koja nam se sviđa, vibracija koju želimo. Još jedan dobar način provjere je da napišete novo ime nekoliko puta olovkom. Ako je ruka mekana i olovka piše tekuće, tada je naziv prikladan. Ali ako pisanje zapinje i cijela se stvar čini nespretnom, možda niste pronašli najbolje rješenje. Na taj način podsvjesno provjeravamo je li energija našeg imena doista prava.

Ako ste još uvijek u nedoumici oko novog imena, možete pitati za drugo mišljenje stručnjaka, iskusnog numerologa. Promjena imena vrlo je osobna odluka koja zahtijeva prethodno prikupljanje svih mogućih informacija.NOVO IME SILOM PRILIKA

Ponekad smo prisiljeni promijeniti ime. Najčešći primjer u našoj zapadnoj kulturi je da žena mora uzeti muževo prezime nakon udaje. Međutim, to nije neophodno. Sve više žena odlučuje zadržati svoje djevojačko prezime ili koristi oba prezimena.

Dobro je da žena prije udaje provjeri prezime muža prema gore navedenim uputama. Tada će joj biti lakše odlučiti hoće li to prihvatiti ili ne.

Drugi primjer je promjena imena iz profesionalnih razloga. U ovom slučaju, dobro je odabrati ime iz naše obitelji koje je s nama povezano preko naših predaka. Ove karakteristike su već prisutne u našem obiteljskom stablu, tako da je lakše asimilirati takvo novo ime u našu osobnost.UTJECAJ NOVOG IMENA

Odabirom novog imena još nismo učinili sve. Sada ga također trebamo koristiti.

Utjecaj novog imena na naš život ovisi o tri čimbenika: koliko i koliko dugo ga koristimo; koliko se snažno poistovjećujemo s njim; i, u manjoj mjeri, koliko nas drugi poistovjećuju s našim novim imenom.

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za svakoga – Web stranica za ljubitelje numerologije