Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

E1 - Analiza novog imena u numerologiji

Numerološka analiza novOg imena

Ako u životu promijenimo ime ili prezime, primjerice nakon vjenčanja, numerološkom analizom novog imena možemo razumjeti svoje nove motive, sklonosti i talente.
Neki ljudi, međutim, žele sami promijeniti svoje ime kako bi ubrzali osobni razvoj ili karijeru. U tom slučaju numerološka promjena imena može biti od pomoći. Ali promjena imena ima dalekosežne posljedice i zahtijeva pažljivo razmatranje.


NAŠE NOVO IME

Numerološke vibracije koje su utjecale na nas pri rođenju konstanta su koja nas prati cijeli život. Utjecaj našeg rođenog imena u određenoj mjeri ovisi o tome koliko se poistovjećujemo s njim, ali on nikada ne nestaje - čak i ako ga potpuno zaboravimo. Stoga su za analizu osobnosti najvažniji brojevi koje pokazuje numerološka analiza našeg rođenog imena.

Ali ako tijekom života promijenimo svoje ime, postaju nam važni i drugi brojevi. Pogotovo brojevi tog imena po kojem smo danas općepoznati.

U tom slučaju dobro je napraviti numerološku analizu svog novog imena, koja može biti od velike koristi u dodatnom rasvjetljavanju naših motiva, sklonosti i talenata.

Zanimljivo je da novo ime često na neki način kompenzira one brojeve (i njihove osobine) koji nedostaju u našem rođenom imenu ili su u neskladu. Na primjer, ako promijenimo ime zbog braka, možemo prestati izražavati neke svoje osobine i/ili početi pokazivati ​​neke druge crte ličnosti. I ako prihvatimo umjetnički pseudonim, možemo početi više ispoljavati neke svoje talente koji se do sada nisu mogli sasvim izraziti.

Naši osjećaji kod novog imena također su drugačiji nego kod rođenog imena. Novo ime utječe na to kako se osjećamo prema sebi i donekle mijenja našu osobnost.

Koliki je utjecaj novog imena u usporedbi s našim rođenim imenom? Na početku vrlo malen. Čak i nakon godinu dana, njegov učinak obično još uvijek nije velik. Međutim, ako je prošlo više vremena i mi se snažno identificiramo s našim novim imenom, njegov utjecaj je naravno jači. Nakon tri do pet godina korištenja, njegov učinak ponekad čak i premašuje učinak rođenog imena, ako potonje nikada ne koristimo i nije u našim mislima.RAZLOZI ZA PROMJENU IMENA

Najčešće mijenjamo ime potpuno automatski kada nam se 'zalijepi' neki nadimak, ili se sami radije predstavljamo kraćim imenom.

Na primjer, novo ime može biti 'Veljko Horvat' u odnosu na ime 'Velimir Horvat' iz matične knjige rođenih.

Dakle, to je ime koje se razlikuje od našeg rođenog imena i prezimena i sada ga koristimo zajedno sa svojim prezimenom. Ovo nam je ime na jeziku kad pomislimo na sebe i koristimo ga kad se neformalno predstavljamo drugima.

Naravno, postoji još mnogo drugih razloga za dobivanje novog imena:

  • Kultura – kada se žena u našoj zapadnoj kulturi uda i preuzme suprugovo prezime.
  • Posvojenje – posvojitelji mijenjaju ime djeteta.
  • Zanimanje - ako umjetnik ili političar prihvati prikladnije ime za javno predstavljanje.
  • Religija - ako duhovnom inicijacijom primimo duhovno ime i nakon toga nas mnogi nazivaju tim imenom.
  • Simbolična gesta - za osamostaljenje od obitelji, izražavanje životne filozofije, dublje osobne promjene…
  • Prikrivanje identiteta - od nasilnog partnera, od ruke pravde, kao tajni agent…
  • Osobni rast – ako odlučimo (numerološki) promijeniti svoje ime kako bismo obogatili svoj život.


NUMEROLOŠKA ANALIZA NOVOG IMENA

Numerološka analiza novog imena, koje unosi nove vibracije u naš život, uključuje sljedeće brojeve:

Kada analiziramo novo ime, ne koristimo Broj zrelosti, jer je on vezan samo za naše rođeno ime.

Usporedite brojeve svog novog imena s brojevima svog rođenog imena. Najvažniji su Sudbinski broj, Motivacijski broj i Broj ličnosti novog imena.

U našim je životima utjecaj rođenog imena uvijek prisutan, ali neki od njegovih teških aspekata mogu se ublažiti ili neutralizirati brojevima našeg novog imena - pogotovo ako se snažno poistovjećujemo s novim imenom.NOVI SUDBINSKI BROJ

Sudbinski broj novog imena je zbroj svih slova našeg novog imena – imena kojim se sada predstavljamo.

Zbroj našeg rođenog imena ili Sudbinski broj predstavlja pozitivne i negativne karakteristike naše prirode i karaktera. Sudbinski broj našeg novog imena nadopunjuje, kompenzira ili neutralizira te karakteristike. Ili ga naglašava - kada su Sudbinski brojevi rođenog i novog imena isti.

Novi Sudbinski broj dobiva se zbrajanjem svih slova novog imena – na isti način kao i za Sudbinski broj.


ZA TUMAČENJE NOVIH SUDBINSKIH BROJEVA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22NOVI MOTIVACIJSKI BROJ

Motivacijski broj novog imena je zbroj svih samoglasnika našeg novog imena – imena kojim se sada predstavljamo.

Zbroj samoglasnika našeg rođenog imena ili Motivacijski broj predstavlja ono što duboko u srcu najviše želimo u životu. Motivacijski broj našeg novog imena nadopunjuje želju našeg srca, a ponekad (kada su motivacijski brojevi rođenog i novog imena isti) je naglašava. Često nam pomaže razjasniti što je to što zapravo želimo od života i kako možemo prevladati ograničenja koja si postavljamo na putu ostvarenja želje našeg srca.

Novi Motivacijski broj dobiva se zbrajanjem svih samoglasnika novog imena – isto kao i kod Motivacijskog broja.


ZA TUMAČENJE NOVIH MOTIVACIJSKIH BROJEVA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22NOVI BROJ LIČNOSTI

Novi Broj ličnosti je zbroj svih suglasnika našeg novog imena – imena kojim se sada predstavljamo.

Zbroj suglasnika našeg rođenog imena ili Broj ličnosti predstavlja naše lice koje pokazujemo vanjskom svijetu i one aspekte koje pokazujemo na početku naših odnosa s drugim ljudima. Broj ličnosti našeg novog imena upotpunjuje ovu sliku i pomaže nam razumjeti kako možemo najbolje funkcionirati u svojoj okolini i društvu.

Novi Broj ličnosti dobiva se zbrajanjem svih suglasnika novog imena – na isti način kao kod Broja ličnosti.

Tumačenja Brojeva ličnosti novog imena ista su kao i kod Brojeva ličnosti rođenog imena.PRVI SAMOGLASNIK U NOVOM IMENU

Prvi samoglasnik u novom imenu sadrži dodatno objašnjenje Novog Motivacijskog broja (zbroj svih samoglasnika novog imena). Prvi samoglasnik u novom imenu ga naglašava ili ublažava te baca više svjetla na našu emocionalnu prirodu i životne motivacije, što pokazuje Novi Motivacijski broj.

Prvi samoglasnik u novom imenu (koji odražava vibracije našeg novog imena) nadopunjuje našu duboku želju srca, a ponekad (kada je isti kao Prvi samoglasnik rođenog imena) je naglašava.

Tumačenja Prvih samoglasnika u novom imenu ista su kao i za Prve samoglasnike u rođenom imenu.PRVO SLOVO U NOVOM IMENU

U imenu, prvo slovo ima veću snagu od ostalih slova. Prvo slovo u novom imenu dodatno objašnjava naš Novi Sudbinski broj, koji predstavlja karakteristike naše 'nove' prirode i karaktera.

Tumačenja Prvih slova u novom imenu su ista kao i za Prva slova u rođenom imenu.


NOVI BROJ PREZIMENA

Broj našeg rođenog prezimena predstavlja nasljedne obrasce koje usvajamo pri rođenju i u ranom djetinjstvu. Naš Novi Broj prezimena na neki način izražava želju da skrenemo s puta koji nam je obitelj zacrtala na početku života.

Ako su brojevi našeg rođenog prezimena i novog prezimena isti, to znači da smo sada, barem djelomično, usvojili obiteljski put kao svoj.

Da bismo dobili Novi Broj prezimena, zbrajamo vrijednosti svih slova novog prezimena. (Tablica za pretvaranje slova u brojeve nalazi se ovdje.) Zbroj reduciramo dok ne dođemo do jednoznamenkastog broja.


ZA TUMAČENJE BROJEVA NOVOG PREZIMENA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9NUMEROLOŠKA PROMJENA IMENA

Danas se sve više ljudi odlučuje numerološki promijeniti svoje ime kako bi poboljšali kvalitetu svog života.

To može biti vrlo korisno, jer novim imenom u svoj život privlačimo nove vibracije koje želimo. Međutim, promjena imena sa sobom nosi vrlo duboke i dalekosežne posljedice te stoga zahtijeva temeljito promišljanje.

Ispravnim odabirom novog imena možemo ubrzati osobni rast, pa čak i poboljšati šanse za umjetničku ili političku karijeru.

S druge strane, neoptimalna promjena imena može izazvati posljedice koje nismo niti najmanje željeli.

Stoga si najprije postavimo nekoliko pitanja:

Naravno, kada se odlučimo za novo ime, moramo ga i dosljedno koristiti, inače će njegov utjecaj biti minimalan.

Detaljan postupak koji vam može pomoći prilikom odluke o promjeni imena i kod odabira novog imena opisujemo na stranici Promjena imena uz pomoć numerologije.

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za svakoga – Web stranica za ljubitelje numerologije