Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

D1 - Numerologija - prognoza budućnosti na temelju datuma rođenja


Numerologija i

prognoza budućnosti


Želite znati što vam naredna godina donosi u ljubavi, poslu, financijama i zdravlju?

Da li je neki dan povoljan za vas za novi početak, kreativan rad, financijske transakcije, zabavu, obiteljsko druženje, dovršavanje starih poslova...?

Ili, kakvi vas izazovi očekuju u sadašnjem i sljedećem Životnom razdoblju?

Sve to mogu vam reći ciklusni brojevi u numerologiji. Upoznajte ih i saznajte što vas čeka u budućnosti...
CIKLUSNI BROJEVI

U prirodi, sve se odvija u ciklusima na temelju kojih možemo predvidjeti budućnost. Na primjer, ako poznajemo ciklus promjene godišnjih doba, onda zimi možemo predvidjeti da će ponovno doći proljeće.

Ovu univerzalnu zakonitost u numerologiji odražavaju takozvani ciklusni brojevi, koji otkrivaju našu budućnost.

Ciklusni brojevi u našim životima mijenjaju se u različitim intervalima - u desetljećima, godinama, mjesecima, danima... Promjene ciklusa uzrokuju promjene u našem razmišljanju i emocijama, te posljedično utječu na naše odluke. To je zato što u pojedinim ciklusima dolaze do izražaja naše različite osobine i svojstva.

Naravno, ciklusni brojevi osim budućnosti također razotkrivaju i sadašnjost i prošlost - uz njihovu pomoć možemo bolje shvatiti naše prijašnje i sadašnje djelovanje.

Ciklusni brojevi izračunavaju se na temelju datuma rođenja i tekućeg datuma, tako da oni spadaju među datumske brojeve.


OSOBNI I UNIVERZALNI CIKLUSNI BROJEVI

Neki su ciklusni brojevi osobni, a neki univerzalni.

Univerzalni ciklusni brojevi temelje se na univerzalnim kalendarskim datumima i utječu na sve ljude. To su Univerzalna godina, Univerzalni mjesec i Univerzalni dan, a svi oni opisuju globalne trendove koji u datoj godini, mjesecu ili danu utječu na sve ljude na svijetu.

S druge strane, osobni ciklusni brojevi se temelje na datumu našeg rođenja, pa je njihov utjecaj osoban. Ako živimo u skladu s vlastitim osobnim ciklusima, lakše možemo postići svoje ciljeve.

Neki od osobnih ciklusnih brojeva utječu na nas kroz dulja razdoblja: to su Životna razdoblja, Životni vrhunci i Životni izazovi. Oni imaju veću težinu jer razotkrivaju dugoročne trendove u našim životima, tako da u numerološkoj prognozi obično najprije pogledamo njih.

Brojevi Životnih razdoblja predstavljaju tri glavna razdoblja u našem životu, brojevi četiri Životna vrhunca opisuju naše glavne životne prilike, dok brojevi triju Životnih izazova označavaju naše glavne životne lekcije. Naša Životna razdoblja su temelj za Životne vrhunce i Životne izazove, no ove potonje snažnije osjećamo.

Ostali osobni ciklusni brojevi češće se mijenjaju, a na nas utječu u tekućem danu, mjesecu ili godini. Među njima imaju najveću težinu brojevi Osobnih godina koji opisuju osobne trendove i okolnosti koje možemo očekivati u cijeloj godini. Kraći je utjecaj Osobnih dana i Osobnih mjeseci - oni nam mogu pomoći prilikom donošenja odluka koje nas očekuju u pojedinim danima i mjesecima.


CIKLUSI SU POPUT VALOVA

Utjecaj ciklusnih brojeva sličan je valovima. Val se najprije polako uzdiže i nakon izvjesnog vremena dostiže vrhunac; onda neko vrijeme zadržava taj položaj, nakon čega se postupno smanjuje i napokon sasvim nestaje. Slično tome, numerološki ciklusi postepeno se javljaju, sazriju i neko vrijeme ostaju, a onda polako nestanu.

Također, kod numeroloških ciklusa dolazi do prekrivanja u njihovim početnim i završnim fazama. Dok se novi ciklus rađa i počne se razvijati, prethodni ciklus je još uvijek aktivan, ali polako nestaje.TRI ŽIVOTNA RAZDOBLJA
-
brojevi proljeća, ljeta i jeseni našeg života

Ako netko živi dovoljno dugo, na svom životnom putu prolazi kroz tri velika razdoblja. Ova tri razdoblja i njihove glavne značajke u numerologiji opisuju brojevi Životnih razdoblja.

Naše Prvo Životno razdoblje obuhvaća početni dio našeg života i traje oko trideset godina. U Prvom Životnom razdoblju, koje se uspoređuje s klijanjem sjemena, tek pipamo oko sebe kako bismo pronašli svoju pravu prirodu, dok se istovremeno pokušavamo nositi sa snažnim silama u našem okruženju, kao što su roditelji i socioekonomski uvjeti naše obitelji. Zbog brojnih vanjskih utjecaja učinak ovog ciklusa kod djece je minimalan i postaje izraženiji tek kod starijih tinejdžera.

Prijelaz iz Prvog u Drugo Životno razdoblje može nas iznenaditi, jer to je prva takva promjena u našem životu.

U Drugom životnom razdoblju, u sredini života, koje se uspoređuje sa sazrijevanjem ploda, polako izlaze na vidjelo naši osobni i stvaralački talenti. Obično se do sredine tridesetih godina još borimo za svoje mjesto u svijetu, ali od kasnih tridesetih do ranih pedesetih mi stječemo sve veću samostalnost i utjecaj na okolinu.

Drugi ciklus traje 27 godina; tada počinje blijedjeti, a istovremeno počinjemo osjećati utjecaj Trećeg Životnog razdoblja. Tijekom ove tranzicije možemo očekivati neku značajnu promjenu u svom životu.

U trećem, zaključnom Životnom razdoblju, koje se uspoređuje sa žetvom, može doći do procvata našeg unutarnjeg bića i ispunjenja naše istinske prirode. Tijekom tog razdoblja, naša osobnost može se u potpunosti izraziti jer su naše samopouzdanje i snaga na vrhuncu, a stečeno znanje i životna iskustva omogućavaju nam mudre odluke.


KAKO IZRAČUNATI BROJEVE ŽIVOTNIH RAZDOBLJA

Brojeve Životnih razdoblja dobijemo reduciranjem brojki dana, mjeseca i godine rođenja:

 • Broj Prvog Životnog razdoblja je zbroj mjeseca rođenja.
 • Broj Drugog Životnog razdoblja je zbroj dana rođenja.
 • Broj Trećeg Životnog razdoblja je zbroj godine rođenja.

Svaki od ta tri zbroja zasebno reduciramo, dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj (ili karizmatični broj 11 ili 22).

Primjer za osobu, rođenu 14. lipnja 1966. godine:
  Prvo Životno razdoblje: lipanj = 6
  Drugo Životno razdoblje: 14 = 1 + 4 = 5
  Treće Životno razdoblje: 1966 = 1 + 9 + 6 + 6 = 22

Moguće je da su dva ili tri broja naših Životnih razdoblja jednaka.


KOLIKO DUGO TRAJU NAŠA ŽIVOTNA RAZDOBLJA?

Prvo Životno razdoblje traje od rođenja i najviše do 36. godine starosti, a najmanje 28 godina. (Naime, u astrološkoj progresiji Mjesecu treba najmanje 28 godina da se vrati na mjesto na kojem je bio prilikom rođenja).

Točno trajanje Prvog Životnog razdoblja dobijemo tako što od broja 37 oduzmemo broj Životnog puta koji smo reducirali samo na jednu znamenku - čak i ako je Životni put karizmatični broj. (Moguća iznimka su osobe s karizmatičnim brojem Životnog puta, a koje su visoko duhovno razvijene. Kad njih karizmatični broj 11 ili 22 ne reduciramo, tako da njihovo Prvo životno razdoblje traje samo 26, odnosno 15 godina. Naime, takve zrele duše brže sazriju u životu.)

Drugo Životno razdoblje uvijek traje 27 godina, odnosno tri puna epiciklusa od devet godina. Zatim nastupa Treće Životno razdoblje, koje traje do kraja života.

Tablica za lakše izračunavanje trajanja Životnih razdoblja:

Životni put1. Životno razdoblje2. Životno razdoblje3. Životno razdoblje
136 godinaod 36. do 63. rođendanaod 63. rođendana
235 godinaod 35. do 62. rođendanaod 62. rođendana
334 godineod 34. do 61. rođendanaod 61. rođendana
433 godineod 33. do 60. rođendanaod 60. rođendana
532 godineod 32. do 59. rođendanaod 59. rođendana
631 godinaod 31. do 58. rođendanaod 58. rođendana
730 godinaod 30. do 57. rođendanaod 57. rođendana
829 godinaod 29. do 56. rođendanaod 56. rođendana
928 godinaod 28. do 55. rođendanaod 55. rođendana
1135 godinaod 35. do 62. rođendanaod 62. rođendana
2233 godineod 33. do 60. rođendanaod 60. rođendana
11
(zrele duše)
26 godinaod 26. do 53. rođendanaod 53. rođendana
22
(zrele duše)
15 godinaod 15. do 42. rođendanaod 42. rođendana


ZA TUMAČENJE BROJEVA 1. ŽIVOTNOG RAZDOBLJA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22

ZA TUMAČENJE BROJEVA 2. ŽIVOTNOG RAZDOBLJA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22

ZA TUMAČENJE BROJEVA 3. ŽIVOTNOG RAZDOBLJA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22ŽIVOTNI VRHUNCI -

brojevi ključnih prekretnica u našem životu

Svatko u životu doživi nekoliko velikih ključnih promjena koje su kao prekretnice na našem životnom putu. Te prekretnice u numerologiji razotkrivaju brojevi Životnih vrhunaca.

Životni vrhunci donose promjene koje nam u životu daju potreban poticaj i novu nadu. Da nema tih velikih preobražaja, uspješni ljudi potonuli bi u apatiju, a neuspješni izgubili svaku nadu. Životni vrhunci označavaju razdoblja kada je moguć proboj, kada se prevladavajuće energije mogu potpuno i odjednom preobraziti.

Životni vrhunci su poput testova znanja koje trebamo položiti prije nego što možemo krenuti naprijed. Svaki Vrhunac predstavlja posebnu lekciju koja se mora obraditi - određene osobine koje trebamo internalizirati. Primorava nas da se suočimo sa zahtjevima i prilikama koje donosi sa sobom, te da uz to duhovno rastemo.

Vrhunci nas stavljaju pred odluke, a također ukazuju na najbolji izbor. Pravilnim odlukama i dubljim uvidima u jednom Životnom vrhuncu stječemo uvjet za uživanje sreće u sljedećem.

Tijekom prijelaznih razdoblja, kad novi Vrhunac dolazi na mjesto prijašnjeg, najsnažnije osjećamo njegov utjecaj. Tada obično dolazi do neočekivanih promjena, iznenadnih uspona ili padova, iako je još do maloprije sve išlo glatko. U čudu shvatimo da obrasci razmišljanja i ponašanja, koji su nam do tada dobro služili u životu, odjednom više nemaju isti pozitivni učinak.

Životni vrhunci dovode na površinu nove utjecaje i iskustva koji razvijaju našu osobnost. Najbolje je da damo slobodu novim utjecajima koje nam donose Životni vrhunci, te da prihvatimo drugačije razmišljanje i ponašanje koje nam nameću.

Korisno je da se na Životne vrhunce unaprijed pripremimo, kako bismo što najbolje iskoristili njihove darove te što više naučili od njih.


ČETIRI ŽIVOTNA VRHUNCA

Svatko od nas ima četiri Životna vrhunca, koji predstavljaju četiri glavne faze u životu. Te faze mogu se usporediti s četiri godišnja doba, jer one uvijek donose velike promjene.

Pomoću energije Prvog vrhunca mi razvijamo svoj karakter. Ona nam je potrebna da steknemo vlastitu individualnost i definiramo svoje ja. To razdoblje našeg života je poput proljeća. U djetinjstvu i mladosti mi razvijamo mnoge obrasce pomoću kojih mi pronalazimo svoje mjesto u svijetu oko nas. Iako su ti obrasci uglavnom samo naš odaziv na okolinu, oni se tako duboko ukorijene u nama da se skroz poistovjetimo s njima. Stoga se kasnije često čvrsto držimo svojih uvjerenja koja smo stvorili u ovoj fazi života.

Drugi vrhunac je poput ljeta u našem životu. Njegova energija utječe na stvaranje vlastite obitelji, odnose s porodičnim članovima i odgovornost. On predstavlja vrhunac produktivnog razdoblja našeg života i priprema nas za sljedeći vrhunac.

U trećem vrhuncu, našoj "srednjoj dobi", mi stječemo veću zrelost prosuđivanja i ulazimo u jesenji ciklus našeg života. To razdoblje može biti sjajno produktivno. U njemu obično spoznamo smisao svog Broja zrelosti. Najčešće tada i proširimo svoja iskustva u globalnoj svijesti.

U Četvrtom vrhuncu, zimi našeg života, mi možemo još više proširiti svoju svijest i duhovno razumijevanje, što nama donosi dublje unutarnje ispunjenje. To je integrativna životna faza. Posljednji vrhunac želi nas nagraditi i omogućiti nam da iskoristimo sva znanja i iskustva koja smo stekli tjekom života.


PRIJELAZI MEĐU ŽIVOTNIM VRHUNCIMA

Utjecaj nadolazećeg novog vrhunca počinjemo osjećati već dvije godine ranije, a najsnažnije pred kraj tog perioda. Tada najčešće ostvarujemo velike životne odluke poput stupanja u brak, promjene posla ili zanimanja, ili napravimo velike promjene u svom karakteru.

Najsnažnije promjene, kako unutarnje tako i vanjske, većinom dolaze prilikom prijelaza iz prvog u drugi Životni vrhunac. Ova se promjena najčešće javlja u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim godinama. To može biti prilično težak prijelaz, ali kad ga jednom prebrodimo, on nam poklanja jasan osjećaj životnog usmjerenja, kao i snažniji osjećaj vlastitog identiteta. Predstavlja vrata u zrelu dob. Prijelaz iz prvog u drugi Životni vrhunac može nas iznenaditi, jer to je prva takva promjena u našem životu.

Prijelaz iz drugog u treći Vrhunac dolazi u sredini nečije karijere, u starosti od otprilike četrdeset godina. Taj je vrhunac jedan od uzroka zbog kojeg neki ljudi iznenada osjete potrebu za mijenjanjem karijere.

Prijelaz iz trećeg u četvrti Vrhunac dolazi u drugoj polovici nečije karijere, između kraja četrdesetih i početka pedesetih godina. On može utjecati na osobu da promijeni svoju karijeru i u toj poznijoj dobi.

Prijelaz u četvrti vrhunac dolazi negdje između kasnih pedesetih i ranih šezdesetih godina, na kraju naše karijere. Taj vrhunac utječe na period umirovljenja, kasne godine života, i traje sve do našeg prijelaza iz fizičke u duhovnu sferu.

Promjena vrhunca uvijek dolazi za vrijeme Osobnih godina 9 i 1, koje su početak i kraj devetogodišnjih epiciklusa. Svaki takav epiciklus na svom početku i kraju donosi promjene, ali kada se to poklopi s izmjenom dvoje vrhunaca, donosi nam zbilja velike životne preobrazbe.


KAKO IZRAČUNATI BROJEVE ŽIVOTNIH VRHUNACA

Uz pomoć numerologije, za svaki vrhunac u nečijem životu može se izračunati broj koji odražava karakter tog razdoblja.

Brojevi Životnih vrhunaca dobivaju se zbrajanjem pojedinih djelova datuma rođenja na razne načine:

 • Broj Prvog Životnog vrhunca je zbroj dana i mjeseca u datumu rođenja.
 • Broj Drugog Životnog vrhunca je zbroj dana i godine u datumu rođenja.
 • Broj Trećeg Životnog vrhunca je zbroj prvog i drugog Životnog vrhunca.
 • Broj Četvrtog Životnog vrhunca je zbroj mjeseca i godine u datumu rođenja.

Svaki od ta četiri zbroja zasebno reduciramo, dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj (ili karizmatični broj 11 ili 22).

Primjer za osobu, rođenu 14. lipnja 1966. godine: 
Prvi Životni vrhunac: 1 + 4 + 6 = 11 
Drugi Životni vrhunac: 1 + 4 + 1 + 9 + 6 + 6 = 27 = 2 + 7 = 9 
Treći Životni vrhunac: 11 + 9 = 20 = 2 + 0 = 2 
Četvrti Životni vrhunac: 6 + 1 + 9 + 6 + 6 = 28 = 2 + 8 = 10 = 1 + 0 = 1

Moguće je da ima neka osoba više jednakih brojeva Životnih vrhunaca.


KAKO IZRAČUNATI TRAJANJE ŽIVOTNIH VRHUNACA?

Jednako kao i Prvo Životno razdoblje, Prvi Životni vrhunac traje najmanje 28, a najviše 36 godina. Jednako se i izračunava - tako što od broja 37 oduzmemo broj Životnog puta koji smo reducirali samo na jednu znamenku - čak i ako je Životni put karizmatični broj. (Moguća iznimka su osobe s karizmatičnim brojem Životnog puta, a koje su visoko duhovno razvijene. Kad njih karizmatični broj 11 ili 22 ne reduciramo, tako da njihov Prvi Životni vrhunac traje samo 26, odnosno 15 godina. Naime, takve zrele duše puno brže sazriju u životu.)

Drugi i Treći Životni vrhunac oba traju po devet godina, ili jedan puni epiciklus. Zatim nastupa Četvrti Životni vrhunac, koji traje do kraja života.

Tablica za lakše izračunavanje trajanja Životnih vrhunaca:

Životni put1. Vrhunac2. Vrhunac3. Vrhunac4. Vrhunac
136 godinaod 36. do 45. rođendanaod 45. do 54. rođendanaod 54. rođendana
235 godinaod 35. do 44. rođendanaod 44. do 53. rođendanaod 53. rođendana
334 godineod 34. do 43. rođendanaod 43. do 52. rođendanaod 52. rođendana
433 godineod 33. do 42. rođendanaod 42. do 51. rođendanaod 51. rođendana
532 godineod 32. do 41. rođendanaod 41. do 50. rođendanaod 50. rođendana
631 godinaod 31. do 40. rođendanaod 40. do 49. rođendanaod 49. rođendana
730 godinaod 30. do 39. rođendanaod 39. do 48. rođendanaod 48. rođendana
829 godinaod 29. do 38. rođendanaod 38. do 47. rođendanaod 47. rođendana
928 godinaod 28. do 37. rođendanaod 37. do 46. rođendanaod 46. rođendana
1135 godinaod 35. do 44. rođendanaod 44. do 53. rođendanaod 53. rođendana
2233 godineod 33. do 42. rođendanaod 42. do 51. rođendanaod 51. rođendana
11
(zrele duše)
26 godinaod 26. do 35. rođendanaod 35. do 44. rođendanaod 44. rođendana
22
(zrele duše)
15 godinaod 15. do 24. rođendanaod 24. do 33. rođendanaod 33. rođendana


ZA TUMAČENJE BROJEVA 1. ŽIVOTNOG VRHUNCA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:
1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22

ZA TUMAČENJE BROJEVA 2. ŽIVOTNOG VRHUNCA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:
1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22

ZA TUMAČENJE BROJEVA 3. ŽIVOTNOG VRHUNCA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:
1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22

ZA TUMAČENJE BROJEVA 4. ŽIVOTNOG VRHUNCA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:
1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22ŽIVOTNI IZAZOVI -
brojevi glavnih izazova u našem životu

Svatko se rodi s posebnim lekcijama koje treba naučiti. Na osnovu datuma rođenja možemo izračunati tri »izazova« koja nas čekaju u životu. S prvim i drugim obično se susrećemo ranije u životu, dok treći ili glavni izazov traje cijeli život, ali se najčešće svlada tek u kasnijim godinama.

Izazovi se isprva čine kao vanjske prepreke našem napretku, no oni potječu iz onih dijelova nas samih koji nam nedostaju ili su premalo razvijeni. To su ometajuće unutarnje sklonosti zbog kojih u određenim stvarima ili pretjerujemo ili ih potiskujemo u sebi. Obje krajnosti trebamo dovesti u zdravu ravnotežu: pretjerivanje samokontrolom i uzdržanošću, a potiskivanje svladavanjem unutarnjeg otpora koji nam sprječava njihovo izražavanje.

To zahtijeva jaku volju i možda nam se ponekad čini kao da plivamo protiv struje, ali ako se suočimo s izazovom, bogato ćemo biti nagrađeni napretkom i uspjehom u životu. Kad god svladamo neki izazov, naši strahovi se povlače, naše polje djelovanja se proširuje i osjećamo se udobnije u svijetu.


TRI ŽIVOTNA IZAZOVA

Za razliku od Životnih razdoblja i Životnih vrhunaca, utjecaji Životnih izazova nisu vezani na određene godine već su kontinuirani:

 • Prvi manji Životni izazov obično dolazi na vidjelo u djetinjstvu, u Prvom Životnom razdoblju.
 • Drugi manji Životni izazov obično dolazi do izražaja u srednjim godinama, u Drugom Životnom razdoblju.
 • Glavni Životni izazov javlja se tijekom cijelog života, ali obično najintenzivnije radimo na njemu u Trećem Životnom razdoblju, nakon što smo već prošli oba manja izazova.

Glavni Životni izazov ima najveću težinu i najsnažnije ga osjećamo. Nakon njegovog svladavanja puno lakše upravljamo svojim životom, te ugrađujemo njegove pozitivne vidike u svoju osobnost. I u tome je tajna našeg uspjeha!


KAKO IZRAČUNATI BROJEVE ŽIVOTNIH IZAZOVA

Uz pomoć numerologije, za svaki od tri važna izazova u nečijem životu može se izračunati broj koji ga predstavlja.

 • Broj Prvog Manjeg Životnog izazova dobiva se oduzimanjem mjeseca rođenja od dana rođenja (koji se najprije reduciraju na jednu znamenku).
 • Broj Drugog Manjeg Životnog izazova dobiva se oduzimanjem godine rođenja od dana rođenja (koji se najprije reduciraju na jednu znamenku).
 • Broj Glavnog Životnog izazova dobiva se tako što od Prvog Manjeg Životnog izazova oduzmemo Drugi Manji Životni izazov.

Kod oduzimanja možemo dobiti negativan broj; u tom slučaju se znak minusa zanemaruje.

Kao rezultat izračunavanja Životnih izazova mogu se dobiti brojevi od nula do osam.

Moguće je da ima neka osoba više jednakih brojeva Životnih izazova.

Primjer za osobu, rođenu 14. lipnja 1966. godine: 
Prvi Manji Životni izazov: (1 + 4 = 5) – 6 = 5 – 6 = –1 = 1 
Drugi Manji Životni izazov: (1 + 4 = 5) – (1 + 9 + 6 + 6 = 22 = 4) = 5 – 4 = 1 
Glavni Životni izazov: 1 – 1 = 0


ZA TUMAČENJE BROJEVA 1. ŽIVOTNOG IZAZOVA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:
0       1       2       3       4       5       6       7       8

ZA TUMAČENJE BROJEVA 2. ŽIVOTNOG IZAZOVA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:
0       1       2       3       4       5       6       7       8

ZA TUMAČENJE BROJEVA GLAVNOG ŽIVOTNOG IZAZOVA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:
0       1       2       3       4       5       6       7       8OSOBNA GODINA -
energije koje nas prate tijekom jedne godine

Početkom svake godine, stvari se mijenjaju. U sebi osjećamo promjenu unutarnjih poticaja. Možda nam postanu važne neke druge stvari. Te promjene dolaze od vibracija numeroloških brojeva Osobne godine i Univerzalne godine, koji nam otkrivaju što možemo očekivati u jednoj godini.

Brojevi Osobnih godina se redaju u devetogodišnjim ciklusima ili epiciklusima, koji počinju prilikom rođenja. Dolaskom svakog novog epiciklusa imamo mogućnost da djelujemo s većom mudrošću i iskustvom.

Kratak opis devetogodišnjeg ciklusa: Za Osobnu godinu s brojem jedan karakteristični su novi počeci, sijanje sjemena i velika energija. Godina s brojem dva je godina odnosa i suradnje, dok su značajke Osobne godine tri stvaralaštvo, motivacija i inspiracija. Godinu četiri označavaju težak rad, disciplina i nove prilike. Osobna godina s brojem pet je godina promjena, slobode i nepredvidljivosti. U šestoj godini glavne su teme odgovornost, obitelj i služenje. Sedma godina je godina udubljivanja u sebe, samosvjesti i duhovnih strogosti. Osma godina donosi nam nagradu, priznanje i ugled. I na kraju, Osobna godina s brojem devet je godina zaključaka, otpuštanja i preobrazbe.


KAKO NAM POMAŽU BROJEVI OSOBNIH GODINA

Djelujući prema vibracijama Osobnih godina, mi možemo živjeti skladnije i u harmoniji sa Svemirom. Poznavanjem ovih vibracija lakše uočavamo da nema svrhe odupirati se njihovom prirodnom toku i željeti nešto što nam trenutno nije dostižno. Radije ćemo prihvatiti trenutnu situaciju te nastojati postići svoje ciljeve u dugoročnoj perspektivi.

Osobne godine su također dobar način za predviđanje budućnosti - koje nije mistika već značajan pokazatelj trendova koje možemo očekivati u sljedećoj godini. Na taj način, mi možemo planirati važne poslovne i životne odluke u predstojećoj godini.

Također, Osobne godine nam omogućuju da se unaprijed pripremimo za prilike koje nam donose. Na primjer, ako sretnemo potencijalnog partnera u Osobnoj godini 1, onda bismo ga možda mogli bolje upoznati i ući s njim u ozbiljniju vezu u slijedećoj Osobnoj godini 2 - godini partnerstva i suradnje.

Kada utjecaj Osobne godine kombiniramo s utjecajem Univerzalne godine, onda dobivamo još potpuniju sliku o mogućnostima i izazovima koji nas očekuju u datoj godini.


KAKO IZRAČUNATI BROJEVE OSOBNIH GODINA

Svaka Osobna godina započinje i završava rođendanom i ne podudara se s kalendarskom godinom, osim kod osoba koje su rođene prvog siječnja. Utjecaj nove Osobne godine počinje se osjećati oko dva mjeseca prije rođendana, dok utjecaj stare Osobne godine polako blijedi.

Broj osobne godine dobiva se numerološkim zbrajanjem dana rođenja, mjeseca rođenja i tekuće kalendarske godine.

Najprije zbrojimo sve znamenke dana i mjeseca rođenja. Dobiveni iznos reduciramo dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj. Zatim zbrojimo znamenke kalendarske godine i taj iznos također reduciramo do jednoznamenkastog broja. Na kraju zbrojimo oba iznosa i ponovno reduciramo dobiveni zbroj, dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj (ili karizmatični broj 11 ili 22).

Primjer za osobu, rođenu 14. lipnja 1966. godine - njezina Osobna godina u 2016. je:

1 + 4 + 6 = 11 = 2 
2 + 0 + 1 + 6 = 9 
2 + 9 = 11


ZA TUMAČENJE BROJEVA OSOBNIH GODINA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22OSOBNI MJESECI -
naši osobni brojevi po mjesecima

Unutar numerološke godine svaki mjesec također posjeduje svoju vlastitu vibraciju koja utječe na promjene u našim mislima i osjećajima. Te vibracije odražavaju brojevi Osobnog mjeseca. Ako su nam poznati Osobni mjeseci onda znamo što očekivati i kako djelovati u mjesecima koji su pred nama.

Kao što neprestano evolviramo kroz devetogodišnje cikluse Osobnih godina, tako stalno prolazimo i kroz devetomjesečne cikluse Osobnih mjeseci. Njihov utjecaj je značajan jer nam u svakom mjesecu donose promjene, nove izazove i nove prilike.

Kratak opis devetomjesečnog ciklusa: Osobni mjesec jedan povoljan je za pokretanje novih projekata i stavlja nas u centar pažnje. U Osobnom mjesecu dva mi možemo raščistiti manje stvari i trebamo biti ljubazni s prijateljima. Mjesec tri je produktivan mjesec u kojem se možemo opustiti i uživati ​​u društvu. Mjesec četiri od nas traži organiziranost, savjesnost i marljivost. U Osobnom mjesecu pet možemo popustiti uzde, putovati i probati nešto novo. Mjesec šest dobar je za uređivanje kuće i provođenje vremena s obitelji. Osobni mjesec sedam je mjesec strpljivog čekanja kada možemo dublje razmisliti o životu. Mjesec s brojem osam je savršen za financije i posao. U Osobnom mjesecu devet bolje je da zaboravimo na sebe i pomažemo drugima.

Utjecaj tih kraćih ciklusa sličan je kao i kod godišnjih ciklusa, ali je manje snažan. S druge strane pak su Osobni mjeseci uočljiviji, jer utjecaj dužih ciklusa tijekom vremena više niti ne primjećujemo (iako su još uvijek jednako snažni).

Svaki Osobni mjesec počinje i završava na dan u mjesecu kao kod rođenja, što znači da se ne podudara s kalendarskim mjesecom, osim kod osoba koje su rođene prvog u mjesecu. Nadolazeći Osobni mjesec obično počinjemo osjećati dva dana ranije, a odlazeći još dva dana poslije.

Ciklusi Osobnih mjeseci tumače se u kontekstu Osobnih godina i drugih dužih ciklusa.

Kada se utjecaj Osobnog mjeseca kombinira s utjecajem Univerzalnog mjeseca, onda dobivamo još potpuniju sliku o prilikama i izazovima koji nas očekuju u datom mjesecu.


KAKO IZRAČUNATI BROJEVE OSOBNIH MJESECI

Broj Osobnog mjeseca dobiva se zbrajanjem dana rođenja, mjeseca rođenja, kalendarskog mjeseca i kalendarske godine.

Najprije zbrojimo sve znamenke dana i mjeseca rođenja; dobiveni iznos reduciramo dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj. Zatim zbrojimo sve znamenke kalendarskog mjeseca i kalendarske godine i taj iznos također reduciramo do jednoznamenkastog broja. Na kraju zbrojimo oba iznosa i ponovno reduciramo dobiveni zbroj, dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj (ili karizmatični broj 11 ili 22).

Primjer za osobu, rođenu 14. lipnja 1966. godine - njezin Osobni mjesec u listopadu 2016. je:

1 + 4 + 6 = 11 = 1 + 1 =2 
1 + 0 + 2 + 0 + 1 + 6 = 10 = 1 + 0 = 1 
2 + 1 = 3


ZA TUMAČENJE BROJEVA OSOBNIH MJESECI KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22OSOBNI DANI -
naši osobni brojevi po danima

Unutar numerološkog mjeseca svaki dan također posjeduje svoju vlastitu vibraciju, koja utječe na dnevne promjene u našim mislima i osjećajima. Te vibracije odražavaju brojevi Osobnih dana. Ako su nam poznati Osobni dani onda znamo što očekivati i kako djelovati u danima koji su pred nama.

Kao što neprestano evoluiramo kroz devetomjesečne cikluse Osobnih mjeseci, tako stalno prolazimo i kroz devetodnevne cikluse Osobnih dana. Oni nam donose svakodnevne promjene, izazove i prilike.

Kratak opis devetodnevnog ciklusa: Osobni dan s brojem jedan je aktivan dan, pogodan za nove početke. Osobni dan dva zahtjeva suradnju s drugima. Treći dan je najbolji za razonodu u društvu. Osobni dan četiri namijenjen je predanom radu na tekućim projektima. Dan pet možemo iskoristiti za novine i avanture. Osobni dan šest najbolje je posvetiti domu i obitelji. Dan sedam je idealan za analiziranje i produbljivanje u sebe. Na osobni dan osam pokrenuti projekti najlakše se ostvaruju. Osobni dan devet je dan zaključaka i suosjećanja s drugima.

Utjecaj ciklusa Osobnih dana sličan je kao i kod godišnjih i mjesečnih ciklusa, ali je manje snažan. S druge strane pak mogu biti Osobni dani uočljiviji, jer se na utjecaje dužih ciklusa tijekom vremena naviknemo i više ne obraćamo toliku pažnju na njih.

Svaki Osobni dan počinje i završava na sat u danu kao kod rođenja, dakle ne u ponoć (osim kod osoba koje su rođene u ponoć). Nadolazeći Osobni dan obično počinjemo osjećati već sat i pol ranije, a odlazeći osjećamo još sat i pol poslije.

Ciklusi Osobnih dana tumače se u kontekstu Osobnih mjeseci i Osobnih godina.

Dnevni, mjesečni i godišnji ciklusi su poput spirala unutar spirala, koje su sve međusobno povezane. Njihovi uzorci, koji su u osnovi isti, tako postaju sve dublji i jači.

Ako pišemo osobni dnevnik i pratimo brojeve svojih Osobnih dana, Osobnih mjeseci i Osobnih godina, lako možemo prepoznati ključne obrasce u svom životu. A to nam može biti od velike pomoći kod kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih odluka.


KAKO IZRAČUNATI BROJEVE OSOBNIH DANA

Broj Osobnog dana dobiva se zbrajanjem dana rođenja i mjeseca rođenja te kalendarskog dana, kalendarskog mjeseca i kalendarske godine.

Najprije zbrojimo sve znamenke dana i mjeseca rođenja; dobiveni iznos reduciramo dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj. Zatim zbrojimo sve znamenke kalendarskog dana, kalendarskog mjeseca i kalendarske godine i taj iznos također reduciramo do jednoznamenkastog broja. Na kraju zbrojimo oba iznosa i ponovno reduciramo dobiveni zbroj, dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj (ili karizmatični broj 11 ili 22).

Primjer izračuna za osobu, rođenu 14. lipnja 1966. godine - njezin Osobni dan na dan 12. listopada 2016. je:

1 + 4 + 6 = 11 = 1 + 1 =2 
1 + 2 + 1 + 0 + 2 + 0 + 1 + 6 = 13 = 1 + 3 = 4 
2 + 4 = 6


ZA TUMAČENJE BROJEVA OSOBNIH DANA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22UNIVERZALNA GODINA - 

planetarne energije tijekom kalendarske godine

Početkom svake godine, stvari se mijenjaju. U sebi osjećamo promjenu unutarnjih poticaja. Možda nam postanu važne neke druge stvari. Te promjene dolaze i od vibracija numerološkog broja Univerzalne godine, koji nam otkriva što možemo očekivati u jednoj kalendarskoj godini.

Numerološki broj "Univerzalna godina" predstavlja opću planetarnu vibraciju koju u pojedinačnoj godini svi osjećamo. Njegova energija kolektivno utječe na sve ljude i postavlja okvir za svjetska zbivanja i trendove tijekom cijele godine.

Kratak opis devetogodišnjeg ciklusa Univerzalnih godina: Za Univerzalnu godinu s brojem jedan karakteristični su novi počeci. Godina dva je godina udruživanja i strpljivog razvoja. Univerzalna godina tri dobra je za aktivan život, prekid rutine i komunikacije. U godini četiri trebali bismo se posvetiti poslu i postaviti čvrste temelje. Godina pet je godina rizika, entuzijazma i slobode. Univerzalnu godinu šest karakteriziraju briga za druge, odgovornost i obaveze. Godina sedam je povoljna za studije, analiziranje i produbljivanje u sebe. Univerzalna godina osam je godina provjeravanja i vrednovanja; sada trebamo uzeti život u svoje ruke. U godini devet završavamo i ostavljamo stare stvari.

Univerzalna godina počinje 1. siječnja i završava 31. prosinca - za razliku od Osobne godine, koja traje od jednog do drugog rođendana. Utjecaj nadolazeće Univerzalne godine počinje se osjećati već u studenom, dok utjecaj odlazeće Univerzalne godine polako blijedi do veljače.

Kada se utjecaj Univerzalne godine kombinira s utjecajem Osobne godine, onda dobivamo još potpuniju sliku o mogućnostima i izazovima koji nas očekuju u datoj godini.

Kada su brojevi naše Osobne godine i Univerzalne godine jednaki, to može biti jako dobra i produktivna godina za nas. Međutim, kada su oni neskladni, možemo se osjećati sputanima, jer dok mi pokušavamo ići u jednom smjeru, globalni utjecaj se kreće u suprotnom smjeru.


KAKO IZRAČUNATI BROJEVE UNIVERZALNIH GODINA

Broj Univerzalne godine dobiva se zbrajanjem svih znamenki kalendarske godine. Najprije zbrojimo četiri znamenke kalendarske godine. Dobiveni zbroj reduciramo, dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj (ili karizmatični broj 11 ili 22).

Primjer izračuna Univerzalne godine za kalendarsku godinu 2056:

2 + 0 + 5 + 6 = 13 = 1 + 3 = 4


ZA TUMAČENJE BROJEVA UNIVERZALNIH GODINA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9       11       22UNIVERZALNI MJESECI - 

planetarne energije u kalendarskim mjesecima

Na početku svakog mjeseca, stvari se mijenjaju. U sebi osjećamo promjenu unutarnjih poticaja. Možda nam postanu važne neke druge stvari. Te promjene dolaze i od vibracija numerološkog broja Univerzalnog mjeseca, koji nam otkriva što možemo očekivati u jednom kalendarskom mjesecu.

Numerološki broj "Univerzalni mjesec" predstavlja planetarnu vibraciju koju u pojedinačnom mjesecu svi osjećamo. Njegova energija kolektivno utječe na sve ljude i postavlja okvir za svjetska zbivanja i trendove tijekom jednog mjeseca.

Kratak opis devetomjesečnog ciklusa Univerzalnih mjeseci: Za Univerzalni mjesec s brojem jedan karakteristični su novi počeci. Mjesec dva je mjesec strpljivog razvijanja. Univerzalni mjesec tri dobar je za aktivan život u društvu. U mjesecu četiri trebali bismo se posvetiti poslu. Mjesec pet je mjesec rizika i entuzijazma. Univerzalni mjesec šest karakterizira briga za druge. Mjesec sedam pogodan je za mir, studije i analiziranje. Univerzalni mjesec osam je mjesec kada možemo uzeti život u svoje ruke. I na kraju, u mjesecu devet, završavamo različite stvari.

Univerzalni mjesec počinje prvog i završava zadnjeg dana u kalendarskom mjesecu - za razliku od Osobnog mjeseca koji počinje na dan u mjesecu kao kod rođenja. Nadolazeći Univerzalni mjesec obično počinjemo osjećati već dva dana ranije, a odlazeći još dva dana poslije.

Kada se utjecaj Univerzalnog mjeseca kombinira s utjecajem Osobnog mjeseca, onda dobivamo još potpuniju sliku o mogućnostima i izazovima koji nas očekuju u datom mjesecu.

Kada su brojevi našeg Osobnog mjeseca i Univerzalnog mjeseca jednaki, to može biti jako dobar i produktivan mjesec za nas. Međutim, kada su oni neskladni, možemo se osjećati sputanima, jer dok mi pokušavamo ići u jednom smjeru, globalni utjecaj se kreće u suprotnom smjeru.


KAKO IZRAČUNATI BROJEVE UNIVERZALNIH MJESECI

Broj Univerzalnog mjeseca dobiva se zbrajanjem svih znamenki kalendarskog mjeseca i kalendarske godine. Najprije zbrojimo znamenke kalendarskog mjeseca; dobiveni iznos reduciramo dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj. Zatim zbrojimo sve znamenke kalendarske godine i taj iznos također reduciramo do jednoznamenkastog broja. Na kraju zbrojimo oba iznosa i ponovno reduciramo dobiveni zbroj, dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj (ili karizmatični broj 11 ili 22).

Primjer izračuna Univerzalnog mjeseca za listopad u kalendarskoj godini 2016:

1 + 0 = 1 
2 + 0 + 1 + 6 = 9 
1 + 9 = 10 = 1 + 0 = 1


ZA TUMAČENJE BROJEVA UNIVERZALNIH MJESECI KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9UNIVERZALNI DANI - 

planetarne energije u kalendarskim danima

Na početku svakog dana, stvari se mijenjaju. U sebi osjećamo promjenu unutarnjih poticaja. Možda nam postanu važne neke druge stvari. Te promjene dolaze i od vibracija numerološkog broja Univerzalnog dana, koji nam otkriva što možemo očekivati u pojedinom kalendarskom danu.

Numerološki broj "Univerzalni dan" predstavlja planetarnu vibraciju koju u jednom danu svi osjećamo. Njegova energija kolektivno utječe na sve ljude i postavlja okvir za svjetska zbivanja i trendove tijekom tog dana.

Kratak opis devetomjesečnog ciklusa Univerzalnih dana: Za Univerzalni dan s brojem jedan karakteristični su novi počeci. Dan dva je dan strpljivog razvijanja. Univerzalni dan tri dobar je za aktivan život u društvu. U danu četiri trebali bismo se posvetiti poslu. Dan pet je dan rizika i entuzijazma. Univerzalni dan šest karakterizira briga za druge. Dan sedam pogodan je za mir, studije i analiziranje. Univerzalni dan osam je dan kada možemo uzeti stvari u svoje ruke. I na kraju, u danu devet, završavamo različite stvari.

Univerzalni dan počinje i završava u ponoć - za razliku od Osobnog dana koji počinje na sat rođenja. Nadolazeći Univerzalni dan obično počinjemo osjećati već koji sat ranije, a odlazeći još koji sat poslije.

Kada se utjecaj Univerzalnog dana kombinira s utjecajem Osobnog dana, onda dobivamo još potpuniju sliku o mogućnostima i izazovima koji nas očekuju u tom danu.

Kada su brojevi našeg Osobnog dana i Univerzalnog dana jednaki, to može biti jako dobar i produktivan dan za nas. Međutim, kada su oni neskladni, možemo se osjećati sputanima, jer dok mi pokušavamo ići u jednom smjeru, globalni utjecaj se kreće u suprotnom smjeru.


KAKO IZRAČUNATI BROJEVE UNIVERZALNIH DANA

Broj Univerzalnog dana dobiva se zbrajanjem svih znamenki kalendarskog dana, mjeseca i godine; dobiveni iznos reduciramo dok ne dobijemo jednoznamenkasti broj.

Primjer izračuna Univerzalnog dana za 5. listopad u kalendarskoj godini 2016:

5 + 1 + 0 + 2 + 0 + 1 + 6 = 15 = 1 + 5 = 6


ZA TUMAČENJE BROJEVA UNIVERZALNIH DANA KLIKNITE NA POJEDINE BROJEVE:

1       2       3       4       5       6       7       8       9Izvori

 • Tumačenja brojeva Životnih razdoblja - Astrolabe Personal Numerology (softver) 
 • Tumačenja brojeva Životnih vrhunaca - Životni ciklusi (Internet, HiNet) 
 • Tumačenja brojeva Životnih izazova - Ruth A. Drayer: Numerologija, moć brojeva (knjiga) 
 • Tumačenja brojeva Osobnih godina (Internet, HiNet)
 • Tumačenja brojeva Osobnih mjeseci - Josif Toah: Numerologija, sudbina u brojevima (knjiga) 
 • Tumačenja brojeva Osobnih dana - Josif Toah: Numerologija, sudbina u brojevima (knjiga) 
 • Tumačenja brojeva Univerzalne godine - Rob Ragozzine (web stranica Simply Numbers)
 • Tumačenja brojeva Univerzalnih mjeseci - Katherine Gleason & Patricia Kirkman: The Complete Idiot's Guide Numerology Workbook (knjiga)
 • Tumačenja brojeva Univerzalnih dana - Katherine Gleason & Patricia Kirkman: The Complete Idiot's Guide Numerology Workbook (knjiga)
Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za svakoga – Web stranica za ljubitelje numerologije