Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

Duhovni bioritmi

31. maja 2002
Andrej Kikelj


Duhovni bioritmi
- naše duhovne energije in sposobnosti


Intuicijski bioritem in drugi duhovni bioritmi nam govorijo, kdaj naj zaupamo svojemu šestemu čutu, se posvetimo umetniškemu ustvarjanju, duhovnosti ...

Poleg treh glavnih bioritmov obstajajo še drugi bioritemski cikli. Ti niso tako znani, a nam prav tako lahko pridejo zelo prav pri odločanju o naših aktivnostih.INTUICIJSKI BIORITEM

Pred dobrimi sto leti so bili odkriti trije osnovni bioritmi: fizični, čustveni in intelektualni, ki trajajo po 23, 28 in 33 dni. Med njimi je razlika po pet dni.

Naknadno so odkrili intuicijski bioritem, ki je še za pet dni daljši. Tega 38-dnevnega cikla sicer ne prištevajo med glavne bioritme, a je ravno tako zelo koristen. Velikokrat je namreč zelo dobro vedeti, kdaj lahko zaupamo svojemu »šestemu čutu«.

Bioritem intuicije odseva naše podzavestno zaznavanje, slutnje in instinktivno védenje.

  • Kadar je v aktivni fazi (v zgornjem delu krivulje), se lahko bolj zanesemo na svoj »šesti čut«.
  • V njegovi pasivni fazi je naša intuicija šibkejša in takrat je bolje, da ne sprejemamo odločitev na podlagi »občutka«, temveč se raje opremo na analitični razmislek. Takrat tudi težje opravljamo umetniško delo, ki zahteva veliko intuicije.
  • Ob kritičnih dnevih (kadar krivulja preseka središčnico) pa lahko občutimo malodušje, negotovost ali iracionalen strah. Takrat pazimo, da zaradi nediplomatskega vedenja ne zabredemo v konflikte.


KITAJSKI (JI DŽING) BIORITMI

Manj znano je, da so bioritme poznali tudi stari Kitajci. Njihova duhovna tradicija govori o ciklih ji džinga, ki se začnejo s človekovim rojstvom.

Duhovni bioritmi - jin in jang

Zanimivo je, da si bioritmi ji džinga prav tako sledijo v petdnevnih intervalih. Najkrajši je 38-dnevni bioritem sočutja, kar pomeni, da je enako dolg kot naš intuicijski boiritem. V resnici gre za en in isti bioritem.

In kateri so preostali trije kitajski bioritmi, ki jih zahodna veda o bioritmih ne pozna?

  • 43-dnevni bioritem estetike opredeljuje naš občutek za harmonijo in lepoto. V njegovi aktivni fazi smo bolj odprti za umetnost in na višku ustvarjalnih moči. To je najboljši čas za izražanje svojega ustvarjalnega jaza. V pasivni fazi tega bioritma pa smo s svojim ustvarjalnim jazom manj povezani. Takrat je bolje, da energijo usmerimo v stvari, ki ne zahtevajo preveč kreativnosti.
  • 48-dnevni bioritem samozavedanja odseva nihanja v našem samozavedanju in samozavesti. Kadar je njegova krivulja na vrhu, smo najbolj uglašeni s svojim jazom. V teh obdobjih lahko doživimo globoke uvide o sebi. Kadar pa je ta bioritem v pasivni fazi, smo s svojim notranjim jazom ponavadi manj povezani.
  • 53-dnevni bioritem duhovnosti vpliva na našo notranjo naravnanost in duhovno senzitivnost. Kadar je v aktivni fazi in na vrhu krivulje, smo zelo uglašeni s svojim višjim, duhovnim jazom. Tedaj lahko dosežemo vrhunce v svoji vernosti ali doživimo globoke mistične izkušnje. V obdobjih pasivne faze tega bioritma pa s svojim duhovnim jazom ponavadi nismo tako povezani.

Bioritmi ji džinga delujejo na bolj finih, spiritualnih področjih našega življenja. Postajajo pomembni v času, ko se ljudje vse bolj zavedamo tudi svoje duhovne plati.

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za vsakogar – Spletna stran za ljubitelje numerologije