Praktična NUMEROLOGIJA
ASTRONUMERO
Menu

Numerološki kalkulator – Upute za korisnike


KAKO MI MOŽE POSLUŽITI?

Numerološki kalkulator pružit će vam zabavu – Iščitavanje osobnih brojeva nije samo poučno već može biti i zabavno.

Može vam pomoći u osobnom razvoju i karijeri – Poznavanjem vlastitih numeroloških brojeva lakše prepoznajemo i razvijamo svoje talente, kao i bolje razumijemo i radimo na svojim slabostima.

Može vam poslužiti i kao alat u radu s vašim klijentima – Korištenje Numerološkog kalkulatora je vrlo jednostavno i uz njegovu pomoć brzo možete postati numerolog.


ŠTO TREBAM?

Da biste mogli koristiti Numerološki kalkulator, potrebne su vam tri stvari:

1. Računalo. Numerološki kalkulator je računalni program koji možete instalirati i koristiti na stolnom ili prijenosnom računalu. Numerološki kalkulator ne radi na mobilnim telefonima i tabletima.

2. Windows. Numerološki kalkulator radi u Windows okruženju. Na Mac ili Linux računalima Numerološki kalkulator neće raditi.

3. Excel. Na računalu morate imati instaliran Excel u desktop paketu Microsoft Office (verzija 2003 ili novija). Ako imate samo Excel u oblaku (unutar Microsoft 365 paketa), Numerološki kalkulator neće raditi.


KOJE SU NJEGOVE PREDNOSTI?

Numerološki kalkulator je jednostavan, ali vrlo moćan računalni program koji:

Izračunava sve važne numerološke brojeve – Pomoću njega možete za sebe ili za druge izračunati 28 različitih numeroloških brojeva: 5 datumskih, 8 imenskih i 15 ciklusnih brojeva.

Ima četiri kalkulatora u jednom – Sadrži četiri odvojena kalkulatora: za datumske brojeve, imenske brojeve, ciklusne brojeve i brojeve prognoze.

Sadrži tumačenja osobnih brojeva – Mrežne poveznice u četiri kalkulatora vode vas do detaljnih tumačenja osobnih brojeva za vas, vaše prijatelje ili vaše klijente.

Sadrži objašnjenja numeroloških brojeva – Također pruža tehnička objašnjenja svih numeroloških brojeva putem mrežnih poveznica.

Razumije i 'hrvatski/srpski' – Za izračunavanje imenskih brojeva koristi upotpunjenu verziju kaldejsko-hrvatskog/srpskog numerološkog sustava. (Više o tome ovdje.)

Može 'predvidjeti budućnost' – Može vam izračunati opću numerološku prognozu te osobnu numerološku prognozu za tekući dan, mjesec i godinu.

Može pohraniti vaše numerološke izračune – Vaše numerološke izračune za različite osobe možete spremiti u datoteke ili ih ispisati.


KAKO SE INSTALIRA?

Instalacija – Najprije trebate instalirati Numerološki kalkulator na svoje računalo. Kada pokrenete instalacijski program, prvo potvrđujete da prihvaćate uvjete licencnog ugovora. U sljedećim koracima možete prilagoditi predložene postavke po želji ili ih samo sve potvrditi.

Pokretanje – Nakon instalacije, Numerološki kalkulator je spreman za uporabu. Možete ga pokrenuti, na primjer, klikom na Windows Pretraživanje i upisivanjem 'Numero'. Kada se pojavi tekst 'Numerološki kalkulator', kliknite na njega i program će se otvoriti.

Aktivacija – Prilikom prve uporabe, Numerološki kalkulator će od vas tražiti da unesete aktivacijski ključ. Upišite aktivacijski ključ koji ste dobili prilikom kupnje (niz od 35 brojeva i slova) i program će se otvoriti. Aktivacijski ključ trebate unijeti samo kod prve uporabe.

Probna verzija – Ako ste instalirali probnu verziju Numerološkog kalkulatora, unesite aktivacijski ključ za probnu verziju (naveden na Astronumero.org/numeroloski-kalkulator-hr). Probnu verziju možete koristiti sedam dana. Ako kupite program nakon što ste ga isprobali, ne morate ga ponovno instalirati. Samo ponovno pokrenite probnu verziju Numerološkog kalkulatora i unesite svoj novi aktivacijski ključ koji ste dobili nakon kupnje. Program će sada raditi bez ikakvih ograničenja.


KAKO SE KORISTI?

Provjerite datum i vrijeme – Za ispravne izračune u Numerološkom kalkulatoru morate imati točne postavke datuma, vremena i vremenske zone na računalu. Potražite ikonu datuma i vremena u donjem desnom kutu zaslona računala. Ako su dan i vrijeme točni, onda je sve u redu. Ako nisu, postavite ih u Windows postavkama.

Kretanje programom – Kada se program otvori, prikazuje se ulazna stranica Numerološkog kalkulatora s osnovnim informacijama. Četirima numerološkim kalkulatorima možete pristupiti na dva načina: 1) putem gumba na gornjem izborniku ili 2) putem kartica na dnu stranice.

Korištenje četiri kalkulatora – Kada kliknete na gumb izbornika iznad ili na karticu ispod, otvorit će se kalkulator za tu vrstu numeroloških brojeva. Ispod samog kalkulatora nalaze se detaljne upute za njegovo korištenje.

Pohranjivanje numeroloških izračuna – Svoje numerološke izračune možete spremiti na dva načina: 1) Možete ih ispisati na papir (upute za ispis potražite u Pomoći programa Excel). 2) Možete ih spremiti na svoje računalo za kasniju uporabu. Na primjer: u sva četiri kalkulatora unesite svoje podatke o rođenju. Prilikom izlaska iz programa potvrdite da želite spremiti promjene i odaberite naziv za spremljenu datoteku (npr. vaše ime i prezime). Sljedeći put kada pokrenete Numerološki kalkulator, možete odabrati vašu spremljenu datoteku klikom na gumb 'Odaberi spremljenu datoteku' ili na gumb 'Odaberi spremljenu datoteku na računalu'.


RJEŠAVANJE PROBLEMA


Instalacija i aktivacija

Kada pokušam preuzeti instalacijsku datoteku Numerološkog kalkulatora u svom pregledniku, kaže da je datoteka blokirana jer može oštetiti moj uređaj. Što da napravim?

To se obično događa u pregledniku Edge. Kliknite izbornik s 3 točke i gumb 'Zadrži' (učinite to dva puta ako je potrebno). Kliknite na 'Prikaži više' i 'Svejedno zadrži'. Ili upotrijebite neki drugi preglednik koji nema takva sigurnosna upozorenja, kao npr. Chrome ili Firefox.

Kada pokrenem instalacijsku datoteku, Windows mi javlja da je zaštitio moje računalo – da je onemogućio pokretanje nepoznate aplikacije koja bi mogla izložiti računalo opasnosti. Što da napravim?

Slobodno zanemarite ovu poruku. Kliknite na 'Dodatne informacije'. Zatim kliknite na gumb 'Svejedno pokreni' i program će se pokrenuti. Ako i dalje ne možete pokrenuti Numerološki kalkulator, prije instalacije isključite antivirusni ili sigurnosni softver (nakon instalacije možete ga ponovno uključiti).

Nakon aktivacije Numerološkog kalkulatora program mi se ne otvara. Kada kliknem OK nakon obavijesti o uspješnoj aktivaciji, ništa se ne događa.

Program je samo skriven u pozadini. Ako imate otvorene druge Windows prozore, minimizirajte ih ili zatvorite. Kada se pojavi prozor obavijesti Numerološkog kalkulatora, kliknite OK i program će se otvoriti.


Djelovanje programa

Web poveznice u Numerološkom kalkulatoru mi ne rade.

Vjerojatno nemate odabran zadani preglednik u Windowsima. Odaberite ga u Windows postavkama.

Slučajno sam izbrisao web poveznicu 'Tumačenje'. Što da napravim?

Nema problema, samo kliknite Poništi. Ili jednostavno zatvorite i ponovno pokrenite program – web poveznice će opet biti kao prije.

Kada pokušam spremiti datoteku, javlja mi se greška 'Ne mogu registrirati pouzdanu mapu.'

Zanemarite ovu grešku i kliknite OK.


Još uvijek imate problem koji ne možete riješiti?

Pišite na andrej.kikelj@astronumero.org. Odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku.

Copyright © Astronumero.org 2010-2023
Praktična numerologija za svakoga – Web stranica za ljubitelje numerologije