Vedeževalka Darja Gaja

Ta članek, v katerem je predstavljena vedeževalka Darja Gaja, je bil objavljen v reviji Misteriji.

Vedeževalka in astrologinja Darja Gaja pri svojem delu uporablja ciganske karte, tarot in angelske karte, največkrat pa prerokuje iz ciganskih kart, ker zelo jasno prikažejo konkretne situacije, različne osebe in njihove lastnosti.

Pravi, da šestintrideset ciganskih kart vsebuje glavne arhetipe za vse dinamike pri človeku: čustveno, telesno, mentalno in duhovno.


KAKO SE VEDEŽUJE?

(članek iz revije Misteriji, oktober 2002)

»Ciganske karte so zelo dobre, ker teh šestintrideset podob vsebuje vse glavne arhetipe za vse dinamike pri človeku: v prvi vrsti za čustveno, pa tudi za telesno, mentalno in duhovno dinamiko. Ko jih povezujemo v različnih postavitvah, zelo jasno prikažejo konkretne situacije. Že vizualno, na sliki, lahko vidimo različne osebe in njihove lastnosti,« pravi vedeževalka Darja Gaja iz Ljubljane, ki je astrologinja in zelo rada uporablja ciganske karte.

Vedeževalka Darja ciganske karte

Pravi, da so najbolj primerne za vpogled v konkretne življenjske situacije, ki se tičejo medosebnih odnosov, pa tudi službe in šole ter denarnih in pravnih zadev. Nekaj časa je iz ciganskih kart prerokovala prijateljem in znancem, zadnja štiri leta pa jih uspešno uporablja pri delu na vedeževalski liniji:

"Vedežuješ ljudem, ki jih ne poznaš, to pa ni več igra, temveč resno in odgovorno delo. Ljudje so namreč zelo sugestibilni. Zato je zelo pomembno, da kljub slabemu izidu, ki ga včasih vidiš v kartah, to poveš tako, da spraševalec ne izgubi upanja in se ne vda v usodo. Če komu karte na primer kažejo, da ne bo naredil izpita, to na več načinov preverim. Šele ko sem prepričana v slab izid, spraševalcu povem, da trenutni izgledi sicer niso najboljši, lahko pa se popravijo, če se bolj posveti učenju; pa tudi v primeru neuspeha naj ne izgubi upanja, saj vedno obstajajo še drugi roki."

Darja Gaja pravi, da mora biti vedeževalec tudi precej psihologa in dokaj zrel človek, ki odgovorno pristopa k posameznim vprašanjem in osebam:

"Neka spraševalka je spoznala moškega, s katerim sta se nekaj mesecev izredno ujemala. Vprašala me je, kaj bo iz te zveze, saj si je zelo želela, da bi uspela, pa tudi nič ji ni kazalo, da ne bi mogla trajati še naprej. Meni pa so karte pokazale, da bo njune zveze kmalu konec in da je njen partner neiskren, goljufiv in bolestno ljubosumen. Rekla sem ji, da pustimo, naj se stvari razvijajo naprej in da me lahko, če želi, čez nekaj časa spet poišče. Čez mesec dni me je res poklicala in povedala, da je ta moški velik lažnivec in da jo je imel za norca. Bila je zelo razočarana in njuna zveza se je res v kratkem končala. Vendar sem ji pri tem bila v oporo, saj je imela nekoga, s katerim se je lahko o svoji stiski pogovorila."

Darja Gaja pravi, da je vedeževanje veliko več kot zgolj napovedovanje prihodnosti. Pravi smisel prerokovanja je v tem, meni, da lahko spraševalec zaupa problem, ki ga bremeni. Ko se ljudje znajdejo v življenjskih situacijah, iz katerih ne vedo izhoda, se nekateri obrnejo na prijatelja, drugi na psihologa, tretji na duhovnika, nekateri pa na vedeževalca. Iščejo pomoč, razbremenitev, oporo. Seveda jih zelo zanima, kaj jim bo prinesla prihodnost, saj zato sploh poiščejo vedeževalca, toda v sebi si v resnici želijo zaupnega pogovora.

STIK Z VEDEŽEVALCEM

Zgodi se tudi, da spraševalec in vedeževalec ne najdeta pravega stika: "Nekateri spraševalci niso dovolj iskreni. Prikrivajo stvari in se hočejo prikazati v lepši luči. Ker niso iskreni, ne moremo skupaj priti do odgovora. To se hitro vidi tudi v karti neiskrenosti, ki jo takrat izvlečem, in vidim, da ta oseba ni iskrena.

Nekateri so preveč skeptični. Globoko v sebi si sicer zelo želijo odgovora, a si zaradi pretirane nezaupljivosti na mentalni ravni ustvarjajo blokade. Takemu spraševalcu odkrito povem, da je v njem preveč dvoma, da si je sam naredil blokado in da tako ne bova prišla do želenega odgovora.

Nekoč me je obiskala zdravnica specialistka, zelo intelektualna oseba, ki si je močno želela spremembe v življenju, a vanjo ni hotela verjeti. Povedala mi je, da je spraševala že vse mogoče vedeževalce in da ji nobeden ni znal svetovati; v intuitivnem preblisku sem uvidela, da bo doživela veliko spremembo v življenju. Ko je začutila mojo prepričanost, je njen dvom izpuhtel in sva se zelo lepo ujeli v pogovoru. Pozneje mi je povedala, da je v njeno življenje res vstopila nepričakovana sprememba, ki je sploh ni pričakovala in ji je zelo izpolnila življenje."

Seveda pa ni dobro, če se človek preveč podreja vplivom in je lahkoveren. Kar precej je takih, ki neprestano kličejo in obiskujejo različne vedeževalce. Tako dopustijo, da drugi vplivajo na njihovo življenje s svojimi mnenji, ki jih je veliko, potem pa se zmedejo, saj ne vedo več, kaj in komu bi verjeli.

"Vsakdo naj bi bil sposoben v osnovi sam obvladovati svoje življenje," pravi Darja. "Zelo pomembno je, da se ne pustimo preveč vplivati drugim ljudem in da najdemo notranjo moč v sebi za obvladovanje težjih življenjskih situacij in ovir, ki se nam postavljajo na naši poti. Če pa že želimo nasvet vedeževalca, naj to ne bo prepogosto – prepogosto je vsak teden, da ne rečem vsak dan – in ne sprašujmo o nepomembnih stvareh, saj s tem samo utrujamo vedeževalca in sebe ter zapravljamo denar, ki bi ga lahko uporabili za kaj bolj koristnega.

Lahko se tudi sami naučimo brati iz kart; potrebujemo le knjigo o ciganskih kartah in nekaj vztrajnosti. Dober način za vajo je, da si vsak dan potegnemo eno karto in spremljamo, kaj se nam ta dan zgodi in kako je to povezano z izbrano karto.

Odgovor v kartah ni alfa in omega vsega, so pa zelo dragocen pripomoček, nekakšen zemljevid poti preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ki se nenehno prepletajo. Opazila sem, da v karte ne moremo gledati na podlagi linearnega razumevanja časa. Čas je relativen, arhetipi v kartah pa so brezčasni in v tej luči glejmo tudi odgovore v kartah."

KONKRETNE SITUACIJE

Darja Gaja vedežuje tudi iz igralnih in tarot kart, vendar največ uporablja prav ciganske:

"Ciganske karte so zelo dobre, ker teh 36 podob vsebuje vse glavne arhetipe za vse dinamike pri človeku; v prvi vrsti za čustveno, pa tudi za telesno, mentalno in duhovno dinamiko. Ko jih povezujemo v različnih postavitvah, zelo jasno prikažejo konkretne situacije. Že vizualno, na sliki, lahko vidimo različne osebe in njihove lastnosti.

Neka moja klientka je na primer imela v mislih dva moška, ki sta ji veliko pomenila; hotela je vedeti, s katerim od njiju bo morda začela resno razmerje. Pogledala sem v karte in sem res videla ta dva moška in njune lastnosti, ki mi jih je ona potrdila, videla pa sem še eno moško osebo. Morala sem ji povedati, da ne bo začela razmerja ne s prvim ne z drugim, temveč s tretjim moškim, ki ga bo v kratkem spoznala in se z njim celo poročila. Spraševalka takrat seveda ni bila zadovoljna z odgovorom, danes pa je srečno poročena – s tretjim moškim!"

A. K.

Vedeževalko Darjo Gajo lahko pokličete na telefon (040)271-835.Nazaj s strani "Vedeževalka Darja Gaja" na domačo stran "AstroNumero"
 

Iskalnik po straneh:Horoskop za junij:

Mesečni horoskop


Preverite si bioritme:Vaši srečni števili:
Priporočamo:

Vedeževalka Darja ciganske karte