MESEČNI HOROSKOP
za astrološka znamenja
in za vaš ascendent
za MAJ 2022


Posebnost tega horoskopa je, da z njim lahko dobite bolj osebno napoved
 – tako da preberete najprej besedilo za svoje Sončevo znamenje, nato pa še za svoje Ascendentno znamenje.

Avtor solarno-karakternega horoskopa je astrolog in astroterapevt Stane Padežnik (041/441 744). Copyright © Misteriji.si


Oven

(21. marec - 20. april)

OVEN – Med strastnim in finančno uspešnim mesecem vas bo med 2. in 28. prevevala energija planeta male sreče Venere v ovnu. Pobude – plod vaše domišljije ter priložnosti, ki jih bodo ustvarjale razmere, tudi zaljubljena oseba – bo mogoče uresničevati pod vplivom planeta velike sreče Jupitra, ki bo od 11. prav tako v ovnu. Še hitreje se vam bo življenje odvijalo po 25., ko vas bodo »dražili« impulzi Marsa, ki bo znova v vašem znamenju. Strastem se boste težko odrekali. Podjetnost, delavnost, šport, gorečnost do tistega, kar radi počnete, ljubljenja, bo neustavljiva!

Na vrh


Bik

(21. april - 21. maj)

BIK – Maja, ko bo deloval popoln lunin mrk, boste morali potlačiti erotične občutke in se posvetiti raznim poklicnim, študijskim in domačim nalogam. Uvidevnost do drugih boste izkazovali z rahločutnostjo, ta pa se vam bo pričela vračati od vstopa planeta sreče, veselja, ljubezni, lepih reči in denarja Venere v bika 28. Od tedaj bo vaša ljubezen do koga, ki ste ga medtem spoznali, postala bolj očitna, denarni dobitek pa večji. Pridelke in druge premoženjske koristi boste morali zaščititi pred naravno nevarnostjo, nekateri tudi pred pohlepom sodedičev.

Na vrh


Dvojčka

(21. maj - 21. junij)

DVOJČKA – Sporazumevanje bo z Merkurjevim obratom v dvojčkih v retrogradno gibanje 11. šlo v nasprotno smer. Z Venero v ovnu po 11., pa še z Jupitrom v istem znamenju, bodo pred 23. ustvarjeni pogoji za izboljšanje vašega družbenega, ljubezenskega, finančnega in poslovnega stanja in statusa. Rezultati bodo ob koncu maja še boljši, saj vas bo spodbujal še kdo, ki mu bo zelo mar za vas. Čutnost boste dojemali in izražali na materialni, posestniški, seksualni, pravni, podjetniški in potovalni ravni. Prevzemali boste pobudo tudi na področjih, kjer je dotlej pri vas ni bilo slutiti.

Na vrh


Rak

(22. junij - 22. julij)

RAK – Do popolnega luninega mrka v škorpijonu 16. se bo ustvarjalo težko kozmično žarišče. Vremenski vplivi na vaše rastline in sadike zato ne bodo ravno prijazni na legah, ki jih sicer prizadene pozeba. Na najbolj izpostavljenih delovnih mestih pričakujte pritiske ali zamenjavo, ki se lahko zgodi tudi še po 25. Da vas pomlad ne bo ošvrknila s skrajnostmi v odnosih, po finančni plati ali vam poslabšala zdravja, bodite prizanesljivi in upoštevajte razmere, na katere se hitreje prilagajajte. Če boste v ljubezni ali v poslu razpeti med dvema osebama, po 25. ne bo več omahovanja.

Na vrh


Lev

(23. julij - 22. avgust)

LEV – Na funkciji ali na trgu boste pod pritiskom dveh mrkov ter spremljajočih težkih kozmičnih žarišč. Lahko se boste oprijeli novih izzivov, ki jih bodo prinašali hitro napredujoči posamezniki in podjetja. Venera in Jupiter v ovnu vam bosta od 11. omogočala hitrejši vzpon v karieri, solidno in vzpodbudno nagrajevanje, morda še prav takšne odnose s tujino ter nadaljnje usposabljanje ali nadgradnjo izobrazbe. Samostojnejši projekt bi lahko vodili od 25., pri čemer vam bo v veliko podporo odločen partner ali potencialni ljubimec, ki bo deloval kot oven.

Na vrh


Devica

(23. avgust - 23. september)

DEVICA – Nestabilnost Merkurja vam bo »premešala karte«, da se boste lažje prilagodili spremenljivim družbenim, vremenskim, gospodarskim, poslovnim, izobraževalnim, zdravstvenim ali socialnovarstvenim razmeram – imejte pripravljen še kakšen scenarij. Moč vašega vodilnega planeta bo vsekakor močna do ščipa in mrka, saj mu bosta v »bleščečo« oporo planeta male in velike sreče Venera in Jupiter v ovnu, zlasti po 11. Svoja razvojna prizadevanja in pridelke lahko vsaj po 28. dobro unovčite, v ljubezni pa doživite večji razcvet, se zaročite ali odločite za skupen dom in družino.

Na vrh


Tehtnica

(23. september - 23. oktober)

TEHTNICA – Venera vas bo vodila na javnih nastopih, pri iskanju soglasij s partnerjem, poslovnimi subjekti, šefom ali na uradih, z izvajalci del na nepremičnini. Nepremišljena odločitev vam lahko povzroči previsoke stroške in zaneti vročekrvno razpravo po vstopu Marsa v ovna 25., ki bi lahko bila podlaga za obtožbo. Morda boste potrebovali pravnega zastopnika. Tedaj bodite na splošno previdni pri vsem, saj bodo poškodbe in bolečine zelo verjetne. Dobra naložba vam bo oplemenitila premoženje, Venera v biku okoli mlaja 30. omogočila denarno nakazilo in umirjala ljubezenske odnose.

Na vrh


Škorpijon

(23. oktober - 22. november)

ŠKORPIJON – V službi, v zasebnih, intimnih, skrbniških in denarnih zadevah zaradi Marsa v ribah do 24. se posvetujte z izkušenimi strokovnjaki. Odločitve boste nato lažje sprejemali, čeprav se vam še vedno lahko zgodi, da s čim ne boste zadovoljni. Svoje dosežke in pridelke pravočasno zaščitite pred nevarnostmi, ki pretijo z vsaj dveh strani. Svetlejše, bolj podjetno obdobje vam bo prinesel Mars v ovnu po 25., saj boste dobili pronicljivega sodelavca, tudi že erotično zelo privlačnega partnerja, in vse bo šlo znova navzgor. Lažje boste uresničevali svoja hotenja in skrbeli za zdravje.

Na vrh


Strelec

(22. november - 22. december)

STRELEC – Energije Marsa v ribah vas bodo begale do 24., vam povzročale zdravstvene motnje, nevšečnosti zaradi vremena in v poklicu. Jupiter v ovnu od 11. pa bo vse izraziteje kazal pot naprej. Odzivne strelce bodo potrebovali na vodilnem mestu, pri razvojnih projektih, obetali boljšo plačo, dobre življenjske in delovne pogoje. Za odhod v tujino se boste odločili redki, saj vas bo v domovini zadrževal čut za skupnost, kateri pripadate. Nadgradnja študija, selitev v drugo stanovanje, svatovščina ali goreča zaljubljenost po 25. bodo korenito spremenili vaše življenje.

Na vrh


Kozorog

(22. december - 20. januar)

KOZOROG – Deležni boste spodbud tistih, ki vodijo projekte, državo, ustanovo in bdijo nad financami, namenjenimi za razvoj. Sijajni aspekti vam bodo še po ščipu omogočali, da koristite ugodnosti, se prebijete v ospredje, medijsko izpostavite in uspete na razpisih in tekmovanjih. Ugodno rešena vloga za stanovanje, nepovratna sredstva, štipendijo, poletni mednarodni seminar, službo ali »letovanje«, bo delno zadovoljila vaše potrebe, a če boste zahtevali več tudi v ljubezni, boste razočarani. Spor z avtoriteto ne bo nemogoč!

Na vrh


Vodnar

(20. januar - 19. februar)

VODNAR – Planeta male in velike sreče bosta žgoče žarčila na vas in vam prinašala razveseljive novice, vedre osebe, simpatijo, v katero se boste zaljubili na prvi pogled. Z njo bi lahko imeli po 25. nenasitne seksualne odnose, sklenili resno zavezništvo, se odpravili na romantično potovanje, v skupno stanovanje ali pričeli s poslom, ki bi vaju oba osrečeval. Rojeni v ognjenem in zračnem znamenju vam bodo prinašali napredek, voljo do življenja, dodatnega izobraževanja. Z ugodno rešeno pravno in nepremičninsko zadevo vam bo omogočeno iti odločno v prenovo.

Na vrh


Ribi

(19. februar - 20. marec)

RIBI – Do 24. imate možnost, da na svoji posesti še kaj spremenite, zaščitite pred vremenskimi skrajnostmi, prenovite instalacije, kanalizacijo, prerazporedite živali za rejo, nekateri zaključite raziskavo in se pridružite poslovni skupnosti. Naklonjenim novostim bodo pomagale energije Jupitra v ovnu, temu pa še dva, ki bosta prinašala spodbude evropskih ali lokalnih sredstev. Poškodba ali operativni poseg bo manj boleč, če ga boste blažili tudi z naravnimi zdravilnimi pripravki. Ti bodo dobrodošli še za prekrivanje srčnih ran, ki se bodo zacelile po 28. z vplivi Venere v biku.

Na vrh

  1. Domov
  2. Mesečni horoskopIskalnik po straneh:
Horoskop za maj:

Mesečni horoskop


Preverite si bioritme:Vaši srečni števili:
Priporočamo:

Vedeževalka Darja ciganske karte


Priporočamo:

Vedeževalka Darja ciganske karte