Kaj so družbeni mediji?

(ali čemu služijo ti gumbi)

Družbeni mediji nam omogočajo, da prek spleta komuniciramo z drugimi uporabniki spleta.

Denimo prek družabnih omrežij, kot sta Facebook ali Google+, kjer lahko komuniciramo z družinskimi člani, prijatelji in znanci.

Ali pa prek strani za družbene zaznamke, kot je StumbleUpon. Z njihovo pomočjo lahko označite tiste spletne strani, ki so vam všeč, in jih podelite z drugimi uporabniki.

Družbeni mediji nam tudi omogočajo, da si uporabo spleta prikrojimo po svojih lastnih željah. Tako na primer …

  • lahko označimo vsebine, ki so nam všeč, s ključnimi besedami (tagging), tako da jih lahko kasneje hitro najdemo mi sami in tudi drugi;
  • lahko shranimo te vsebine, da jih pozneje v miru preberemo;
  • lahko na enostaven način sami prispevamo komentarje ali kratke strani o naši priljubljeni temi.

S temi gumbi lahko z drugimi podelite katero koli stran na www.astronumero.org, tako da jo dodate v vaš priljubljen družbeni medij. Kako? Enostavno kliknite njegov gumb!

Če družbenih medijev še ne uporabljate, kliknite na kakšnega od gumbov in se registrirajte. Po brezplačni registraciji boste lahko podelili želeno spletno stran s prijatelji in družinskimi člani, ali pa jo shranili za poznejše branje.

Če kliknete na gumb Blogger, lahko ustvarite svoj spletni dnevnik in na njem javno objavite, kar vas je na naši spletni strani spodubilo k pisanju.

Dodali smo še tri gumbe za lažje delo na računalniku – Prvi Email gumb pošlje povezavo na stran, ki si jo ogledujete, v vaš program za e-pošto na računalniku. Drugi Email gumb omogoča pošiljanje e-pošte kar v vašem brskalniku. Tretji gumb Print pa pošlje stran, ki si jo ogledujete, v vaš tiskalnik.

Na koncu je dodan še gumb Plus, ki omogoča dostop do še mnogih drugih spletnih storitev in družbenih medijev, s katerimi lahko posamezno stran na www.astronumero.org podelite z drugimi.


S spodnjimi gumbi lahko to stran podelite z drugimi, si naredite njen zaznamek, jo natisnete ali pošljete po e-pošti. Več o tem ...